85. Çaldıran Koşusu Cosmic Kid’in zaferiyle sonuçlandı

1937 yılından bu yana kesintisiz olarak düzenlenen bu geleneksel mücadele, 1600 metre mesafede çim pistte yapıldı. Nimet Arif Kurtel’in sahibi olduğu, Mozaik Org.San.Tic.A.Ş. yetiştirmesi Cosmic Kid (Lemon Drop Kid - Sanima / Galileo) jokeyi Gökhan Kocakaya ile koşuda zafere adını yazdırmayı başardı. Antrenörlüğünü Hakan Yüzbaşı’nın üstlendiği doru erkek tay, Mujtahid Koşusu (Şartlı-1) ikinciliğiyle başladığı kariyerine İstanbul çimindeki Maiden ve Şartlı-4 koşu galibiyetleriyle devam etmiş, son olarak da Ankara’daki Kraliçe II. Elizabeth Koşusu’nu ikinci sırada tamamlamıştı.

2022 yılı Çaldıran Koşusu’nu (Açık-G1) izlemek için tıklayınız.

İstanbul’da yılın son Grup 1 yarışında tabelanın ikinci basamağına, son metrelerdeki müthiş sprintiyle Ayhan Kurşun idaresindeki Anatolian Rock (Native Khan - Motherland / Lion Heart) yerleşti. Onun ardında Sound Of Summer (Torok - Lady Derya / Unaccounted For) Akın Sözen ile üçüncü, Lion Victory (King David - Rafia / Ramadan) Halis Karataş ile dördüncü, Chaika (Marcavelly - Queen Regent / Medaglia d’Oro) da Vedat Abiş ile beşinci oldu.

Cosmic Kid’in 1.35.80’lik dereceyle galibiyete ulaştığı koşuda farklar 4 Boy - 1 Boy - Boyun - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası düzenlenen törende kazanan tayın sahibi Nimet Arif Kurtel’e kupasını Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya verdi.

Safkanın antrenörü adına Mehmet Demir’e plaketini Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven takdim etti.

Eski başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin ise kazanan tayın jokeyi Gökhan Kocakaya’ya plaket verdi.

Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törene Kulübümüz Asli Üyeleri ve davetliler de katıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri