8 ülkenin fidanları Sarıyer’de buluştu

Sarıyer Belediyesi ile Kabataş Lisesi tarafından gerçekleştirilen “Meyve Bahçesi Projesi Ağaç Dikimi” etkinliğinde 8 ülkeden gelen öğrencileri meyve ağacı dikti.

Sarıyer Belediyesi ile Kabataş Lisesi tarafından gerçekleştirilen “Meyve Bahçesi Projesi Ağaç Dikimi” etkinliğinde 8 ülkeden gelen öğrencileri meyve ağacı dikti.

Türkiye’de ve Avrupa’da çevrenin korunmasını sağlayan Comenius Projesi kapsamında Türkiye, İsveç, Almanya, Fransa, Portekiz, Litvanya, Macaristan ve İtalya’dan gelen öğretmen ve öğrenciler, Zekeriyaköy İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte fidanları toprakla buluşturdular.

Hava, su, ateş ve toprak elementleri yakından tanıtılarak, çevre bilincinin oluşmasını amaçlayan program kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Tutak, “Fidan dikim etkinliği, Çevre Günü ile aynı güne gelmesi nedeniyle daha fazla anlam kazanıyor. Su elementinin işlendiği bu günde havanın yağmurlu olması da bir şans oluşturuyor. Su, canlıların vazgeçilmez ihtiyacıdır. Bu etkinlikle suyun daha da öne çıkarılmasını umut ediyorum” dedi.


Kabataş Lisesi’nin de dahil olduğu “Çevrenin bizde ve Avrupa’da korunması” adlı Comenius okul ortaklıkları projesi çerçevesinde yöneticiler, öğretmenler ve öğrenciler kendileri için ayrılan alana meyve ağaçlarının fidanlarını dikti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Tarlaya değil Okula
Yaşam Yaratıcıları, Kağıthane Fen Bilimleri Okulları'nda yetişiyor
Sarıyer Rumeli Kavağı Spor Kulübü'nden başarılı sonuçlar
"Ver Kaç" romantik komedi filmi 15 Eylül'de sinemalarda!..
Mardinli ve Siirtli Çocuklar Sarıyerde