8. İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Pazar Günü Kozan’da Yapılacak

“Gelenekselİsmet Atlı Karakucak Güreşleri” başlıyor

 

BaşkanZeydan Karalar, “Efsane isimlerin adını yaşatmak ve genç nesillere örnekolmalarını sağlamak çok önemli.

 

Tariheadını yazdıran Adanalı güreşçi, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı’nınadını taşıyan ve anısını yaşatan “Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri”nin8’incisi 13 Ekim Pazar günü Kozan Şehit Arda Can Mesleki ve Teknik AnadoluLisesi’nde yapılacak.

AdanaBüyükşehir Belediyesi, Kozan Belediyesi, Kozan Kaymakamlığı, Adana Valiliği,Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Türk Güreş Vakfı Adana ŞubeMüdürlüğü’nün iş birliğiyle düzenlenen “Geleneksel İsmet Atlı KarakucakGüreşleri” ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda basıntoplantısı düzenlendi.

 

ToplantıyaAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türk Güreş Vakfı Adana ŞubeBaşkanı Mustafa Dönmez, Geleneksel Güreş Federasyonu Hakem Komitesi BaşkanYardımcısı Hüseyin Başcı ve Geleneksel Güreşler İl Temsilcisi Miktat Birer ile TürkiyeSpor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Engin Kanber katıldı.

 

 

ADANA’NINBAĞRINDAN YETİŞMİŞ BİR EFSANE

Adana’nınbağrında yetişmiş, dünya güreş efsanesi ve olimpiyat şampiyonu İsmet Atlı gibiisimleri yaşatmanın, onları anmanın son derece önemli olduğuna vurgu yapanBaşkan Zeydan Karalar, “İsmet Atlı’yı anma etkinliğini geleneksel halegetirdik. Bütün dünyaya Türk Gibi Güçlü dedirten İsmet Atlı gibi efsanesporcuların adlarını yaşatmak ve unutulmamalarını sağlamak görevimizdir. Uluslararasımüsabakalarda büyük başarı kazanarak, Türk Bayrağını şerefle göndere çektiren güreşçilerimizinönünde saygıyla eğilmek gerekiyor. Ata sporumuz güreşin yeni nesillertarafından sevilmesini sağlamak açısından da böyle organizasyonlar çok önemli.Organizasyonu Kozan Belediye Başkanı Sayın Mustafa Atlı ve diğerpaydaşlarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Organizasyonda,geçen yıl 700 güreşçi mücadele etmişti. Bu yıl 1000 civarında güreşçibekliyoruz. Toplam ödül 396 bin lira tutarında olacak. Ayrıca davet edilenkafilelere toplamda 350 bin lira vereceğiz” diye ifade etti.

İSMETATLI ADININ YAŞATILMASI GENÇ NESİLLERE ÖRNEK OLUYOR

TürkGüreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez de yaptığı konuşmada, olimpiyattarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin en fazla madalya kazandığı branşın güreşolduğunu belirtti ve İsmet Atlı’nın meşakkatli bir mücadele ile şampiyonolmasının Adana için kıymetli olduğunu dile getirdi. Güreş müsabakalarının,minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere 3 kategoride gerçekleşeceğini de aktaranDönmez, geleneksel güreşlerin devam ettirilmesinin, İsmet Atlı adınınyaşatılması ve genç nesillere örnek olması bakımından önemine dikkat çekti.

 

8.Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Teknik Komitesi şu isimlerdenoluşuyor:

HüseyinAtlı, Recep Kılıç, Mehmet Esenceli, Ayhan Taşkın, Sebahattin Öztürk, Celalİnceler, Abuzer Davran, Ali Gökdoğan, Hüseyin Başçı, Hasan Basri Daban, Remziİnceler…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YURT HABER Haberleri