4. Avrasya Koşusu'nda galibiyete Yamanlarbeyi uzandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atları için sezonun en önemli sınavları arasında yer alan Avrasya Koşusu bu yıl 4. kez 9 safkanın katılımlarıyla 2000 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı Avrasya Koşusu'nu, Armağan Araz'ın sahibi olduğu Yamanlarbeyi (Torok - Alakan / Kaneko) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde 2.02.72'lik dereceyle zaferle tamamladı. Ünal Bikeç ve Bülent Beyaztaş yetiştirmesi, Murat Aksoy'ın antrene ettiği 6 yaşındaki doru erkek safkan 2019 yılı Erkek Tay Deneme ve 2021 yılı Byerley Turk Koşusu galibiyetleri ile birlikte kariyerinin üçüncü G1 zaferini hanesine yazdırırken, dokuzu Açık koşu galibiyeti olmak üzere toplamda on üçüncü birinciliğine imza atmış oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Büyük bir heyecana sahne olan mücadelede jokeyi Ahmet Çelik ile start alan Burgas (King David - Thisbe / Yavuzstar) kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, Long Runner (Gio Ponti - Borrowing Base / Personal Flag) Gökhan Kocakaya idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Özcan Yıldırım ile koşuya katılım gösteren Zafer Ateşi (Win River Win - Gold Hyperion / Pharly) pistten dördüncülükle ayrılırken, Real Runner (Invincible Son - Baklava / Cape Cross) Akın Sözen idaresinde beşinci oldu. Yarışta farklar ise Burun - 1 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Armağan Araz'a kupasını İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk verdi.

Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk kazanan safkanın antrenörü Murat Aksoy'a plaketini takdim etti.

Asli Üyemiz Kerem Alkan ise kazanan safkanın jokeyi Ayhan Kurşun'a plaketini verdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri