155. Belmont Stakes’te zafere Arcangelo uzandı

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

2400 metre kum pistteki Grup 1 koşuda 3 yaşlı 9 safkan start aldı. Arcangelo’nun ardında 5 safkan arasında sıkı bir ikincilik mücadelesi yaşanırken son metrelerdeki güçlü atakları sonucunda favori safkan şampiyon ünvanlı Forte (Violence – Queen Caroline / Blame) ikinciliği elde etti. Koşuda Tapit Trice (Tapit – Danzatrice / Dunkirk) üçüncü, Hit Show (Candy Ride – Actress / Tapit) ise dördüncü oldu. Kazanan Arcangelo için koşunun bitiriş derecesi ise 2.29.23 olarak kayıtlara geçti.

2021 yılı Keeneland Satışları’ndan 35.000 Dolar bedelle alınan Arcangelo, 17 Aralık 2022 günü Gulfstream Park’ta kariyerine başladı. Bu yıl Mart ayında üçüncü startında Maiden’a veda eden tay, son startında G3 Peter Pan Stakes’te birinciliğe ulaştı. 3 yaşındaki kır safkan cezalı kayıt yaptırdığı G1 Belmont Stakes ile birlikte 5. startında üst üste ve toplamda 3. galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Jokey Javier Castellano Mage ile elde ettiği ilk Kentucky Derby zaferinden sonra ilk Belmont Stakes birinciliğine de aynı yıl Arcangelo ile ulaşmış oldu. Antrenör Jena Antonucci ise bir ilki başarıp 155 yıllık Belmont Stakes tarihinde bu önemli koşuyu kazanan ilk kadın antrenör olarak tarihe geçti.

Belmont Stakes gününde gerçekleştirilen ve “Met Mile” olarak da bilinen G1 Metropolitan Handicap’ta ise Godolphin Ekürisi’nin sahibi olduğu, William Mott’un antrene ettiği Cody’s Wish (Curlin – Dance Card / Tapit) jokeyi Junior Alvarado ile birinciliğe ulaşıp 4’ü G1 olmak üzere üst üste 6. birinciliğini elde etmiş oldu.

2023 yılı G1 Metropolitan Handicap’ı izlemek için tıklayınız.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri