15 Temmuz şehitleri bu parkta yaşatılacak

236 dönüm kışlada, 25 milyon lira yatırımla yapılacak ve bölgenin en büyüğü olacak Esenler 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

1912 yılından bu yana Türk askerine hizmet veren asırlık Metris Kışlası'nda bundan böyle çocuk sesleri yükselecek. 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'nın bulunduğu 236 dönüm kışlada, 25 milyon lira yatırımla yapılacak 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. Esenlerliler'in nefes alanı olacak parkta çalışmalar hummalı bir şekilde yürütülüyor.

 Kahramanların adları yaşayacak

Esenler'de birçok okul, meydan ve otobüs duraklarına şehitlerin adlarının verilmesinin ardından Esenler Belediyesi'nin Metris Kışlası'nda yapacağı bölgenin en büyük şehir parkında da 15 Temmuz kahramanlarının adları yaşayacak.

Tam bir yaşam alanı olacak

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan ve büyük bir kısmı doğal yeşilliklerle kaplı olan araziye park bünyesinde; yürüyüş ve bisiklet yolları, sportif etkinlikler, piknik, çocuk oyun ve eğlence, sosyal etkinlik alanları ile açık hava kitap okuma mekanları yer alacak. Proje kapsamında 15 Temmuz şehitlerinin sembolize edileceği parkta, demokrasi kahramanlarının biyografilerinin yer alacağı ve o kara gecede yaşananların anlatılacağı 15 Temmuz Simülasyon Merkezi ile Müzesi de inşa edilecek.

 


Kaynak: istanbulajansi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YURT HABER Haberleri