148. Preakness Stakes’te zafer National Treasure’ın oldu

National Treasure’ın oldu

20 Mayıs Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece bu yıl 148.si düzenlenen ve TJK TV ile TAY TV ekranlarından naklen yayınlanıp, üzerine müşterek bahis kabul edilen G1 Preakness Stakes’i Bob Baffert’ın antrene ettiği National Treasure (Quality Road – Treasure / Medaglia d’Oro) jokeyi John Velazquez ile kazanmayı başardı.

ABD’de Triple Crown’ın ikinci ayağını oluşturan koşu, Maryland eyaletindeki tarihi Pimlico Hipodromu’nda koşuldu. 3 yaşlı 7 tayın katıldığı 1900 metre kum pistteki koşuda National Treasure’ın ardında ikinciliği uzun süre düzlük üzerinde onunla birincilik mücadelesi veren Blazing Sevens (Good Magic – Trophy Girl / Warrior’s Reward) elde etti.

148. Preakness Stakes’i izlemek için tıklayınız.

1.55.12’lik bitiriş derecesiyle kazanan National Treasure kariyerine 3 Eylül 2022 günü Del Mar’da kazanarak başlamıştı. Daha sonar katıldığı 4 Grup koşudan tabela içerisinde yer alsa da kazanamayan tay, G1 Preakness Stakes ile birlikte kariyerinin 6. startında 2. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Kariyerinde birçok G1 zaferi olan jokey John Velazquez ilk Preakness birinciliğine ulaşırken, tarihte en çok Preakness Stakes kazanan antrenör Bob Baffert ise 8. kez bu önemli koşuyu kazanıp zirvedeki yerini pekiştirmiş oldu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri