Selami Kavçın Koşusu'nu Vector kazandı

Selami Kavçın Koşusu'nu Vector kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı Selami Kavçın Koşusu'nu (KV-6); Emir Alkaş'ın yetiştiricisi, Muharrem Can'ın sahibi olduğu, Ali Rıza Yıldız antrenesindeki 6 yaşındaki doru erkek safkan Vector (Victory Gallop - Momentum / Lockton) Aprantisi Zülfikar Karabulut idaresinde kazandı.

14 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Point of Finally elde ederken, Zorro üçüncü, Melina Hanım dördüncü ve Airfield isimli safkan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Vector  için bitiriş derecesi  1.09.42 olurken, farklar Boyun - 2 Boy - 2,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Nihal Can'a plaketini, merhum Selami Kavçın'n oğlu Emir Kavçın verdi. Törene, Erhan Kavçın ile Bursa Hipodrom Müdürü Devrim Evcim de katıldı.



 

Selami Kavçın

1946 yılında Bursa'da doğan Selami Kavçın, uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiriciliği yaptı. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve derneğin Bursa Şubesi'nde Başkanlık görevlerinde bulundu. Bursa Osmangazi Hipodromu'nun kuruluş çalışmalarında da yer alan Selami Kavçın'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

o3ljz2Iwg7hnxmgb0svfhj6y.jpg

dqim8rxpzsekxju6nytvuwfg.jpg

yrfp40cqe9taosqdnwibhrzI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.