Sarıyer Belediyesi'nden Muharrem Ayı'nda Aşure İkramı

Sarıyer Belediyesi'nden Muharrem Ayı'nda Aşure İkramı

Sarıyer Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle 30 farklı noktada kurduğu stantlarda 30 bin soğuk ve 4 bin 500 sıcak aşureyi Sarıyerlilere ikram etti.

Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, “Bolluk ve bereketin simgesi aşureyi komşularımızla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Başkan Aksu, Muharrem ayında tutulan oruçlar ve edilen duaların Hak katında kabul olması temennisinde bulundu.

12 günlük orucun ardından başlayan aşure ikramları, Sarıyer ve Ayazağa Merkez, Maslak ve Hacıosman metro girişleri ile Yaşar Kemal Kültür Merkezi gibi pek çok noktada gerçekleştirildi. Aksu, aşure programları sırasında yaptığı konuşmada, Yas-ı Matem ayının acılarının bir daha yaşanmaması dileğiyle oruç tutan komşularının oruç açma lokmasına ortak olduklarını belirtti. “Allah bir daha bizlere Kerbela’yı yaşatmasın. Birliğimiz daim olsun” diyen Aksu, barışın ve kardeşliğin simgesi olarak hazırlanan aşureleri paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

dmejnicbkl5z6xaetkbfnoju.jpg

ysqxIdjou8m2nyknsmqtjwlh.jpg

hjcjmgunahxf3pyvnzvqqsty.jpg

nfvm6w73ycgkzqif2alvshgs.jpg

bxdjeu5fa2rq0lsogmc64rfy.jpg

cejcahjqxdwnog18s2srzkqm.jpg

ltwgzq7vpItw20hfhija4dcr.jpg

blc60sndajtd9fyfsrnIzhkg.jpg

o0gmmuyh9rqbqkevicv5zgox.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.