Şampiyon Kızlar Kupayı Zeydan Karalar'a Getirdi

Şampiyon Kızlar Kupayı Zeydan Karalar'a Getirdi

 

BaşkanZeydan Karalar’ın sporda altyapıya verdiği önem ve ekibin emeğiyle gelenşampiyonluk Adana’yı sevince boğdu.

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (ABBSK) U16 (16 yaş altı) Kız BasketbolTakımı büyük bir başarıya imza atarak Türkiye Şampiyonu oldu. Şampiyonluğunardından Başkan Zeydan Karalar’ı ziyaret eden kızlar, şampiyonluk madalyasını,kendilerine alt yapı olanağı sağlayan, başarının mimarı gördükleri BaşkanZeydan Karalar’a takdim etti. 

HAZIRTAKIM ALMA FİKRİNE KARŞI ÇIKTI

Hazırbir takım satın alma fikrine karşı çıkan, Adana’nın evlatlarını Adana’dayetiştirmenin doğru olduğuna inanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKararlar, kızların elde ettiği büyük başarı ile doğru yolda olduklarınainançlarının pekiştiğini söyledi.

 

ŞAMPİYONKIZLAR ADANA’YA 4 ÖDÜLLE DÖNDÜ

TürkiyeŞampiyonluğu’nu 286 kulüp arasından kazanan ve biri U18 olmak üzere 6 oyuncusumilli takıma seçilen, Ribaunt Kralı, en iyi beşe iki oyuncu, turnuvanın en iyibeşi ve turnuvanın En Değerli Oyuncusu (MVP) unvanlarını Adana’ya getirenŞampiyon Kızlar, toplam 4 ödülle döndü.

Yaklaşık5 yıl önce seçmelerden takıma sıfırdan gelen ve tamamı Adanalı gençlerdenoluşan ekibin başarısının arkasında, inançlı ve azimli bir çalışma, doğruyönetim, doğru sistem ve doğru metot bulunuyor. Şampiyon Kızların tamamı DoğaKoleji’nde yüzde 80 burslu eğitim hayatını sürdürüyor.

ADANA’YIGURURLANDIRDINIZ

Şampiyonsporcuları yürekten kutlayan Başkan Zeydan Karalar “Böylesine ender kazanılanbir başarı elde etmeleri çok önemli. Bu başarının temelinde hem sporcuların hemde teknik ekibin, aynı zamanda sporcuların ailelerinin emeği, çabası, inancıvar. Liderler hedef gösterir ama uygulayıcılar bunun gereklerini yerinegetiremezse başarı olmaz. Bu başarıda tüm tarafların işini çok iyi yaptığını görüyoruz.Adana’yı gururlandırdınız. Adana’nın daha önce görmediği bir başarı eldeettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bizim spor anlayışımızda ve sporabakışımızda hazır takımı alıp yürümek yok. Sıfırdan bir takım oluşturupbaşarıyı hedefleyen bir tarzımız var. Bu başarının arkasında ciddi emek vesabır mevcut” ifadelerini kullandı.

Kazandıklarımadalyayı Başkan Zeydan Karalar’a turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen aynızamanda takım kaptanı olan Berfin Ada Şahin taktı. Başkan Zeydan Karalar da oyuncularatablet hediye etti.

U16Kız Basketbol Takımını, aynı zamanda milli takımda görevli olan başantrenörMurat Kaya çalıştırıyor, yardımcı antrenörlükleri ise Alper Yıldırım ve EminTufan yürütüyor.

BAŞKANZEYDAN KARALAR’IN DESTEĞİYLE HEDEFLERİMİZE YÜRÜYORUZ

AdanaBüyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Kadir Özdemir ise kızların başarısınışöyle değerlendirdi, “Sporcuların Adanalı olmaları çok önemli. Amacımız Türksporuna oyuncu kazandırmak, destek olmak, gençlerde, çocuklarda spor kültürüoluşturmak. Tabandan tavana başarı hedefimiz var. Kulübümüz 13 branşta faaliyetgösteriyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ınbizlere verdiği destekle hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz.”

 

Adana’yıspor kenti yapma yolunda 7 Ocak 2020’de kurulan Adana Büyükşehir BelediyesiSpor Kulübü (ABBSK) 13 branşta faaliyet gösteriyor. ABBSK, milli takımayükselen oyuncuların yanı sıra, Adana Demir Spor ve Adanaspor kulüplerininaltyapılarına oyuncu veriyor. Yine 16 branşta, 58 bin 500 çocuğun yaz sporokullarında eğitim almaları sağlanıyor.

mesroj1gnguxz6lbm8l3x5dp.jpg

wIe5rjbqpyhxuekmqaavsuto.jpg

cucqIynlw6fqm2p8ykvsawhm.jpg

da1yrgmejhw9vgrxo7bfyp03.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.