SAK Ekipleri Çatalca Belediyesi ve Destek AFAD Gönüllülerine Eğitim Düzenledi

SAK Ekipleri Çatalca Belediyesi ve Destek AFAD Gönüllülerine Eğitim Düzenledi

Silivri Belediyesi, Türkiye'de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan eğitim akreditasyonu alarak hafif arama kurtarma alanında eğitim verme yetkisine sahip olan ilk belediye unvanını kazandı. Bu çerçevede, Silivri Arama Kurtarma (SAK) ekipleri, Çatalca Belediyesi ve Silivri Belediyesi personeli Destek AFAD gönüllülerine yönelik kapsamlı bir eğitim düzenledi. Eğitim programında, SAK ekipleri, Çatalca Belediyesi'nden gelen 30 kişilik ekibe malzeme tanıtımı, enkaza giriş prosedürleri ve çalışma prensipleri hakkında detaylı bilgiler sunuldu.

Silivri Zabıta Müdürü Uğur Tozlu, ilçe belediyeleri ile iş birliği yapmanın önemine vurgu yaparak, "İlçe belediyelerimizle iş birliği içinde, afetlere karşı hazırlıklarımızı artırmayı ve müdahale süreçlerimizi daha etkili hale getirmeyi amaçlıyoruz. Ekiplerimizin eğitimleri ve pratik uygulamaları, arama kurtarma süreçlerinde hayati önem taşıyor. Bizler, afet anında hızlı ve etkili bir müdahale gerçekleştirmek için gereken tüm adımları atacağız. Silivri Belediyesi olarak, bu tür iş birlikleri sayesinde hem kendi ekiplerimizi hem de diğer belediyeleri güçlendirecek ve vatandaşlarımızın her zaman güvende olmasını sağlamak için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.




1x4hmp5yj2ml6nt0hncgofeI.jpg

sdedcwrvabkqax0ggo9uzn4p.jpg

qs4nwv5xx7gn9qjaiduazlh1.jpg

0ohf4z95avyyhxstmvd8wgol.jpg

rsx3otnyknhrll6071vtgij2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.