S.İ.A.Y. ve Sah. Derneği Koşusu'nu Giz kazandı

S.İ.A.Y. ve Sah. Derneği Koşusu'nu Giz kazandı

2 yaşlı safkan İngiliz dişi taylarının birincilik mücadelesi verdiği ve başarılı tayları bir araya getiren bu önemli koşunun 2023 yılı galibi; Gülizar Yanık'n sahibi, Hasan Selçuk Ekinci'nin yetiştiricisi olduğu kır dişi tay Giz (Run Away And Hide - Şeker Ayşe / Barnato) oldu.  Ayhan Kurşun ile koşuya katılan, Casım Katı tarafından antrene edilen Giz, son olarak 2 Eylül tarihinde katıldığı Morocco Sorec Koşusu'nu (KV-7) kazanmayı başarmıştı.



Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Koşusu'nda ikinciliği, Gökhan Kocakaya idaresindeki Cansucan (Mendip - Beybushka / Lion Heart) elde ederken, Tigress (Hakeem - Tatvan Gülü / Lion Heart) Mehmet Akyavuz ile üçüncü, Özcan Yıldırım ile bu önemli koşuda boy gösteren Flying Spice (Dariyan - Love Spice / Cape Cross) dördüncü ve son olarak Noir Princess (Kopenhag - El Jefe / Perfecto) ise Mehmet Kaya ile beşinci oldu.

Koşunun videosu için tıklayınız.

Kazanan Giz için bitiriş derecesi  1.24.08 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 1,5 Boy - 1 Boy - 1/2 Boy - Baş şeklinde oluştu.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi adına antrenörü Casım Katı'ya kupasını, Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Recep Avşar verdi.



Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Dıragumandan safkanın antrenörü Casım Katı'ya plaketini verirken, jokey Ayhan Kurşun ise plaketini Dernek Genel Sekreteri İlyas Emir Karadağ'ın elinden aldı.

Törene, Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk, Asli Üyemiz Z. Ahsen Kurum ile davetliler de katıldı.

 

SAFKAN İNGİLİZ ATI YETİŞTİRİCİLERİ VE SAHİPLERİ DERNEĞİ

Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği, ülkemiz at yarışçılığının önemli unsurlarından “Safkan İngiliz Atı” yetiştirilmesini yaygınlaştırmak için kurulmuştur. Derneğin amacı, yetiştiricilik ve yarışçılık alanında uluslararası düzeye ulaşmak ve bu platformlarda ilk sıralarda yer almaktır. Sektördeki gelişmeleri takip ederek ihtiyaçları ve problemleri belirlemek, çözüm üretmek, üyeleri bilgilendirmek Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nin temel görevleri arasındadır. Bu amaçlar doğrultusunda hazırlanan çalışma programı, dernek tarafından sektörün tüm paydaşlarıyla iletişim kurularak uygulanmaktadır.

v7zt2l5jcyv1b0q4pr3cwfkb.jpg

4dpkyovepewv5fdzbx7n9coa.jpg

vugpx4t8a6hbsjmgowrumo3z.jpg

p1jgdcxh7ymeatoysvIqx45w.jpg

xfbc6qakkut0zowzhofpx1vt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.