S.A.A.Y. ve Sah. Der. Koşusu'nu Gözpınarı kazandı

S.A.A.Y. ve Sah. Der. Koşusu'nu Gözpınarı kazandı


Geçtiğimiz yıl Kıyıcı isimli safkanın birinciliği ile sonuçlanan koşu, 4 yaşlı Arap atlarının katılımıyla, 1900 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.

2023 yılı Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Koşusu'nu; Melih Temel'in sahibi, Hülya Temel'in yetiştiricisi olduğu, Mehmet Altunbaş tarafından antrene edilen 4 yaşındaki kır kısrak Gözpınarı (Karaüzüm - İncinaz / Yelhan) jokeyi Mehmet Akyavuz ile kazandı.

Koşunun videosu için tıklayınız.



Koşunun ikinciliğini, Mehmet Kaya idaresindeki Uçan Adam (Turbo - Uçan / Caş) elde ederken, Cancaner (Turbo - Merza / Caş) Ayhan Kurşun ile üçüncü, Özcan Yıldırım ile bu koşuya katılan Fuat Aga (Karaüzüm - Kamerbanu / Bilgin) dördüncü ve son olarak Kurşunili (Silah - Moğolgülü / Sülo) isimli safkan da Mustafa Çiçek idaresinde beşinci olarak koşuyu tamamladı.

Kazanan Gözpınarı için bitiriş derecesi  2.12.21 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar  2 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy - 2 Boy şeklinde oluştu.





Koşunun ardından  düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi ve antrenörü adına Asli Üyemiz Hayrettin Karamazı'ya kupa ve plaketini, Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Şevket Yıldız verdi.





Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Genel Sekreteri Ali Kayakıt ise kazanan atın jokeyi Mehmet Akyavuz'a bir plaket takdim etti. Törene, Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk ile davetliler de katıldı.

 

SAFKAN ARAP ATI YETİŞTİRİCİLERİ VE SAHİPLERİ DERNEĞİ

Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği (SAAYSD), Türkiye’de yetiştirilen Safkan Arap atı ırkının korunmasına, geliştirilmesine, yayılmasına hizmet etmek, at yetiştiriciliğini özendirmek ve bunlarla ilgili tüm düzenlemeleri yönetmek ve uygulamak amacıyla kurulmuştur.

Safkan Arap atı yetiştiricilerinin sorunlarını çözüme kavuşturmak, hak ve menfaatlerinin korunması için kamu, kurum ve kuruluşları ile gerekli yazışmaları yaparak takip etmek, üyeleri bilgilendirmek, birlik, beraberlik ve yardımlaşmayı sağlamak derneğin temel görevleri arasındadır. Bu amaçlar doğrultusunda Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği, yurt içinde ve yurt dışında çalışmalarını sürdürmektedir.

dloqd36mefgapshr1xs9czj2.jpg

c8vf5rtvox1wkldIaqbarm4o.jpg

gj6on3nwhmu9ldqvfsxz5b42.jpg

pihfowduacbjlsvk0tz48cko.jpg

dwsyjx2fqepoho6nvamdtgmc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.