Royal Ascot yarış festivali başladı

Royal Ascot yarış festivali başladı

Royal Ascot festivalinin ilk gününde G1 Queen Anne, G1 King Charles III Stakes ve G1 St. James's Palace Stakes gibi birbirinden önemli koşular gerçekleştirildi. 

Festivalin ilk gününün ilk Grup 1 mücadelesi, TSİ 16:30'da koşulan ve orta mesafenin başarılı atlarını bir araya getiren G1 Queen Anne Stakes idi. Nurlan Bizakov'un sahibi olduğu, Roger Varian'ın antrene ettiği Charyn (Dark Angel - Futoon / Kodiac) jokeyi Silvestre De Sousa idaresinde galibiyete ulaşan isim oldu.

Charyn'in kazandığı G1 Queen Anne Stakes'i izlemek için tıklayınız

Kariyerinin ilk Grup 1 birinciliğine imza attığı Queen Anne Stakes ile birlikte Charyn, 15. startında 5. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

İlk günün bir diğer Grup 1 yarışı olan G1 King Charles III Stakes'te  Henry Dwyer'ın antrene ettiği Asfoora (Flying Artie - Golden Child / I Am Invincible) jokeyi Oisin Murphy idaresinde birinciliğe ulaştı.

Asfoora'nın kazandığı G1 King Charles III Stakes'i izlemek için tıklayınız

Son startında Profitable temsilcisi Kerdos'un katıldığı Temple Stakes'te dördüncü olan Asfoora, sprint kategorisindeki başarılarıyla bilinen Avustralyalılara bir birincilik daha armağan etti.

Günün bir diğer G1 yarışı ise 3 yaşlı tayların katıldığı, 1600 metre çim pistte düzenlenen G1 St James's Palace Stakes idi. Son metrelere kadar seyir zevki yüksek bir birincilik mücadelesine sahne olan koşuda Sheikh Mohammed Obaid Al Maktoum'un sahibi olduğu, Richard Hannon'ın antrene ettiği Rosallion (Blue Point - Rosaline / New Approach) jokeyi Sean Levey ile galibiyete ulaştı.

 

2024 yılı G1 St James's Palace Stakes'i izlemek için tıklayınız

 

Geçen yıl Fransa'da G1 Prix Jean-Luc Lagardere'den birincilikle ayrılan Rosallion, son startında G1 Irish 2000 Guineas'de zafere ulaşmıştı. G1 St James's Palace Stakes ile birlikte başarılı 3 yaşındaki tay 3. Grup 1 zaferini hanesine yazdırmış oldu.

62wvkgbxkuqdtrsjueefosyc.jpg

mwneq4xk6bvyclf392uttaey.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.