Remazan Kaya Koşusu’nu Yollaraz kazandı

Remazan Kaya Koşusu’nu Yollaraz kazandı

Çim pistte 1600 metre mesafede düzenlenen 4+ yaşlı Arap atlarına mahsus koşuyu, Mehmet Nur Becene’nin sahibi olduğu, Hikmet Geçgel tarafından yetiştirilen Yollaraz (Yaşarcık - Çöldesu / Odinhan) jokeyi Sadettin Boyraz idaresinde 1.45.12’lik dereceyle kazandı. Antrenörlüğünü Mehmet Demirol’un üstlendiği 6 yaşındaki kır at, son galibiyetini Plevne Koşusu’nda (A2) elde etmişti.

Yarışın ikincisi Lima (Gelibolu - Elmasbike / Devirhan) olurken, Sülünbike (Kaizbert - Romalı / Alpak) üçüncü, Hızlı Asiye (Özhaber - Asiye / Yelhan) dördüncü, Yetim Ali (Burukcan - Vika / Kaizbert) de beşinci sırada yer aldı. Koşudaki farklar ise 2,5 Boy - 4 Boy - 1/2 Boy - 2,5 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Koşu sonrası Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenörü Mehmet Demirol’a kupasını, merhum Remazan Kaya’nın oğlu Ahmet Kaya takdim etti.

Remazan Kaya’nın oğlu Ethem Kaya da safkanın antrenörü Mehmet Demirol’a plaket verdi.

Kazanan safkanın jokeyi Sadettin Boyraz ise plaketini merhumun kardeşi Selim Kaya’dan aldı.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kerem Alkan ile Kaya Ailesi de katıldı.

 

Remazan Kaya

1970 yılında doğan Remazan Kaya, 1985 yılında atçılığa başladı. 30 yılı aşkın bir süre atçılık ve yetiştiricilik yaptı. 2011 yılında Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanlığına seçildi. Birçok grup koşusu galibiyeti bulunan, yarış ve yetiştiriciliğimize önemli isimler kazandıran “Kafkaslı”nın sahibi olan Remazan Kaya, yurt dışında da Arap atı yetiştirdi ve koştu. 2015 yılında “Mouheeb” isimli safkanla Fransa’nın Longchamp Hipodromu’nda koşulan G1 Arabian World Cup’da ülkemizi temsil etti. Kaya Ekürisi, Kafkaslı’nın yanı sıra, Amankaya, Buzkaya, Börühan, Kayatufan, Saltukhan, Taybars, Tekkaya, Toraman, Yavuzca, Yalçıner, Yürekkaya, Yelgeçen, Zigana gibi birçok başarılı Arap atı yetiştirdi ve koştu. 2017 yılında aramızdan ayrılan Remazan Kaya’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

k29yucrg73vetnqbxcojxzh5.jpg

e2f3krba8kIvfgwtlnbtyhjx.jpg

zghoIf1xsqgyzbh57xdojvkw.jpg

lgofyc1mrqwc6ebhu8dwfsbd.jpg

kts9gy7zogvapbxqecIfuzl0.jpg

4orxzsxfjmvkqnamugwycd7u.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.