Prof. Özer'in 6 Aylık Performansı Takdir Topladı…

Prof. Özer'in 6 Aylık Performansı Takdir Topladı…

“Esenyurt’uYaşanılabilir Bir Kent Yapmak İçin Kararlıyız”

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, görev süresini ilk6 ayında yaptığı çalışmalar ile hayata geçirmeyi planladığı yatırımları İBBmeclis üyelerine anlattı. Özer, ilçenin öncelikli ihtiyaçlarına yönelik çözümönerilerinin de konuşulduğu toplantıda, başarılı kadrolar ve doğrustratejilerle Esenyurt’u yaşanabilir bir kent haline getireceklerini söyledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, göreve geldiğigünden bu yana kente kazandırdığı önemli proje ve hizmetlerle ilgili İBB CHPmeclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu. İBB Meclis toplantısı öncesiSaraçhane’deki hizmet binasında gerçekleşen toplantıya CHP İstanbul İl BaşkanıÖzgür Çelik, meclis üyeleri ile parti temsilcileri katıldı. Prof. Özer,toplantıda eğitim, kültür-sanat, sağlık, istihdam, çevre, kent temizliği,altyapı ve üstyapı çalışmaları gibi birçok farklı alanda hayata geçirdiğiprojelerin yanı sıra yaptığı hizmetler ve yatırımları da anlattı. 6 ay gibikısa bir sürede ilçeye önemli hizmetler kazandıran Özer, meclis üyelerinin takdirinitopladı.

“BelediyeyiToparlayarak, Yeniden Yapılanma Sürecine Girdik”

Esenyurt Belediyesini 4 buçuk milyar lira borç ve boş bir kasayladevraldıklarını söyleyen Prof. Özer, “Belediye Başkanlığımız ilan edildiğihalde eski yönetim 1 ile 4 Nisan tarihleri arasında 550 kişiyi işe almıştı. Bubizi halkla karşı karşıya getirme amacını taşıyordu. Ayrıca, 44 müdürlüğeatamalar yapılmış ve işimizi zorlaştıracak adımlar atılmıştı. Müteahhitlere ikiay içinde ödenmek üzere 600 milyon TL’lik temlik verilmişti. Adeta kucağımızabir bomba bırakılmış gibiydi. Biz bu oyunu kısa sürede bozduk, belediyeyitoparladık ve yeniden yapılanma sürecine girdik” dedi.

“YaratılanKatma Değer Tabana Yayılmıyor”

Esenyurt’un sorunlarının tespit ve çözümü için kapsamlı bir analizyaptıklarını belirten Özer şöyle devam etti: “Demografik olarak ilçede ölçüsüzbir büyüme yaşandı. 1989’da nüfusu 37 bin olan Esenyurt, 2009’a kadar her yıl%10 artarak 1 milyona ulaştı. Resmi nüfus 1 milyonken, gayri resmi nüfusun ise1,5 milyon olduğunu görüyoruz. Bu, kentleşmemiş bir nüfus. Ekonomik olarakTürkiye’nin en yoksul ilçelerinden biri olan Esenyurt’ta üç bin fabrikaolmasına rağmen, yaratılan katma değer tabana yayılmıyor. İlçemizin bazıbölgelerinde insanlar akşam eve ekmek götürmenin derdinde. Mevcut ekonomikyapının ve yaratılan katma değerin tabana yayılması gerekiyor.”

“Esenyurt’taKentleşmeyi Sağlamak Zorundayız”

Konuşmasında Esenyurt’un betonlaşma ve plansız yapılaşmasorunlarına değinen Başkan Özer, “Devlet ve hükümet Esenyurt’u unutmuş.Kentleşmeyi sağlamak için bu kurumların da burada ihya edilmesi gerekiyor.Fiziki açıdan çarpık bir kentleşmeyle karşı karşıyayız. AKP döneminde her yerbetona boğulmuş. Deprem toplanma alanları bile beton yığını haline gelmiş. Kentdediğimiz şey biraz yeşil, biraz doğayla uyumlu olmalıdır. Esenyurt’ta bukentleşmeyi sağlamak zorundayız. Esenyurt, üç bin fabrika ile büyük bir üretimgücüne sahip. Ayrıca 300 bin genç nüfusumuz var. Ancak bu gençleri niteliklihale getirmezsek, kötü alışkanlıklara yönelme riskiyle karşı karşıya kalırız.Esenyurt kara, deniz, hava ve demir yolu ulaşımının merkezinde bir lojistik üshaline gelebilir. Bu genç potansiyeli değerlendirmek ve ilçemizi bir teknolojimerkezi haline getirmek için çalışmalıyız. Dünyadaki en gelişmiş şehirler göçleoluşmuş şehirlerdir. Göç, doğru yöneticilerin elinde nimete dönüşür. Esenyurtda bu potansiyele sahip” şeklinde konuştu.

İlçemizi İstanbul’un GüçlüBir Parçası Haline Getirmeyi Hedefliyoruz”

Esenyurt’u yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek için 7 hedefbelirlediklerini ifade eden Prof. Özer, şunları ekledi: “İlk hedefimiz,Esenyurt’u barış ve kardeşlik şehri haline getirmek. Esenyurt, kötü bir imajasahip. İstanbul’un zayıf halkası olarak görülen ilçemizi yeniden inşa ederek,bu kentin güçlü bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz. Belediyenin üç temelgörevi var: temizlik, yol ve park yapmak. Bunlar yapılmadığında kent hastalanırve içinde yaşayan insanlar da etkilenir. Hükümetin yapması gereken birçok işisosyal demokrat belediyeler olarak biz üstlenmek durumundayız. Görevegeldiğimizde çöp dağlarını temizledik, yolları yeniledik ve park yapımınabaşladık. Şu anda 100 bin metrekarelik yeşil alan yapıyoruz ve bu alanıgenişletmeye devam edeceğiz.”

“İmarSorunları Çözülmüş Bir Esenyurt Hedefliyoruz”

İlçede yıllardır yasaklı olan bölgeleri imara açtıklarını söyleyenBaşkan Özer, “Esenyurt’u ticaretin, lojistiğin ve sanayinin merkezi halinegetirmek için çalışıyoruz. Ortak Akıl Zirvesi düzenleyerek iş dünyasını biraraya getirdik ve iş birliğini güçlendirdik. Yerel iş insanlarını sorumlulukalmaya davet ettik. Tüm bunları başardığımızda, Esenyurt’u yaşanabilir, modernbir kent haline getireceğiz. Esenyurt’un kötü imajını ancak İBB ve diğerkurumlarla el ele vererek değiştirebiliriz. Bu noktada, İBB Başkanımız Ekremİmamoğlu’na da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


mjrhfh29vilnxq0tybwkeIdu.jpg

1kbapz3ayrvh5o2cqdejIhfg.jpg

reozmqvpvaghnj06lwk5kyl7.jpg

jeswdrmgbp9holnz67dtk5ef.jpg

whigvq46bac0pexoxsknIt92.jpg

3qrwwf5neukb8e2msrcpouyf.jpg

eqfwhrt7svymrvbka1zjegop.jpg

41sersqv6mwmh5do0z3qkvpb.jpg

hzpmomd5g6q9ynrbj7o4vt23.jpg

ph3zbk09unr6xltvmbckyrfh.jpg

ry5z8hizjpjomxtsnlvcrblx.jpg

v1ovkyrgxoyhsid3hsjcmzew.jpg

bjohsfe2g6syxa8wcrvndepp.jpg

8szts5ao3bnj2rlbp0qm6hxd.jpg

jcjaawdhrb9q40vtnkv3yIm5.jpg

uoewg5fot1cmhtsbliyf0wuz.jpg

6upm34y1xjfjbpnsywivendz.jpg

rIyrtac5gikgzlqdpmhjpkfe.jpg

loyovf36wec9xm7sanqcphlj.jpg

3jzbalmfy8oedup7dotssjva.jpg

avscfhogbuxwvnupap54zemb.jpg

nue8pwsemonvxv3obthgya9q.jpg

pfamqowefwer01xtpc26Ibdm.jpg

isyfptholjog27bxntmc6zf9.jpg

bwmh1f7xywtmjvluycoeqseh.jpg

38whqyjnnhrbdo1kwu9um2ok.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.