Prof. Dr. Kenan Binak ve Kenan Atan'ı saygıyla anıyoruz

Prof. Dr. Kenan Binak ve Kenan Atan'ı saygıyla anıyoruz

Kulübümüzde iki dönem Başkanlık görevinde bulunan ve 2011 yılında aramızdan ayrılan Prof. Dr. Kenan Binak ile 1978 yılında vefat eden Asli Üyemiz Kenan Atan’ı, 26 Ağustos Cuma günü adlarına düzenlenecek koşular vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle anacağız.

 

Prof. Dr. Kenan Binak Koşusu (Açık-A3/D) saat 20:00

2 yaşlı dişi İngilizlerin 1400 metre çim pistteki randevusu; Ayris, Courts Angel, Fresno, Hot Toccet, Nurselin ve Special Of Horses isimli tayların birincilik mücadelesine sahne olacak.


2021 yılı galibi Lega Lady

 

Prof. Dr. Kenan Binak

1929 yılında İstanbul’da doğan Kenan Binak, 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Cerrahpaşa İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Bölümü’nde asistanlık yapmaya başladı. 1956 yılında Rockefeller Bursu'nu kazanarak Amerika’ya giden Binak, Wayne State Üniversitesi, Weill Cornell Tıp Fakültesi, Harvard Üniversitesi ve Mayo Kliniği’nde çalışmalarını sürdürdü. 1959 yılında Türkiye'ye dönerek Cerrahpaşa Hastanesi'nde çalışmaya başlayan Kenan Binak, 1960 yılında uzman, 1964 yılında ise doçent oldu. 1970 yılında da profesör unvanını alan Binak, İstanbul Üniversitesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri'nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu. Türk Tıp Akademisi ve Türk Kardiyoloji Derneği’nin de kurucu üyelerinden olan Prof. Dr. Kenan Binak, İngilizce ve Türkçe olarak çok sayıda bilimsel makale ve kongre bildirilerinin yanı sıra birçok bilimsel kitap yazdı. Aynı zamanda şair olan ve binicilik sporuyla da yakından ilgilenen Binak, 1974 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1984, 1990 yıllarında iki dönem Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 2011 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Prof. Dr. Kenan Binak’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

Kenan Atan Koşusu (KV-8/S) saat 21:00

3+ yaşlı İngiliz atlarının çim piste çıkacağı 1000 metre mesafeli koşuda Luminary, Fitty Baldy, Special One, Abjarkız, Maça Kızı, Saetta ve Princess Khan isimli safkanlar start alacak.


2021 yılı galibi Luminary

 

Kenan Atan

1919 yılında Kocaeli'nde doğan Kenan Atan, çocukluğu boyunca atlarla yakından ilgilendi. Eğitimini tamamladıktan sonra at yetiştiriciliğine başladı. Ardından İstanbul'a yerleşen ve gıda sektöründe faaliyet gösteren Atan, 1970'li yıllarda inşaat sektörüne de girdi. 1977 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Kenan Atan, 1978 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Fenerbahçe Spor Kulübü ve Avcılar Kulübü'nün Yönetim Kurullarında görev yaptı. 1978 yılında aramızdan ayrılan Kenan Atan'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

kzjz86qhbnrdwtkt2exeaopw.jpg

xe36ufptqhcljz1mypnbr4mx.jpg

fjqxgiaIjhebslbhcwxks8w6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.