ÖZGÜR ÖZEL, 540 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI

ÖZGÜR ÖZEL, 540 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel koronavirüs ile mücadele kapsamında kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonu çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti.

Özel sosyal medya hesabından paylaştığı videoda 108 bin berber, kuaför ve güzellik salonunun kapatılması sonucunda yaklaşık 540 bin çalışanın işsiz kaldığına dikkat çekti. Özel devletin bu işletme sahiplerine koronavirüs süreci bitene kadar faizsiz kredi vermesi ve bu işletmelerin kısa çalışma ödeneğinden yararlanması gerektiğini söyledi. 

CHP'li Özel konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Neredeyse bir ay olacak Türkiye’deki 108 bin berber, kuaför, güzellik salonu kapalı. 540 bin çalışanı ile birlikte işsizler. Meslekleri gereği sosyal mesafeyi koruyamayacakları için kapalı olmaları hepimizin sağlığı için önemli. Tıraş olmayan bizlerin bu halinde bir sorun yok biz dayanırız. Ama bir aydır evini ekmek götüremeyen berber, onların çalışanları buna nasıl dayansın. Kimse bizim böyle kusurumuza bakmaz. Ama eve gittiklerinde ailesi berberin, çalışanın eline bakarlar. Maalesef şimdi cüzdanlar, fileler boş. Şimdi onlara sahip çıkma zamanı. En yakın sırdaşımız, en hoş sohbetleri yaptığımız insanlara şimdi sahip çıkma zamanı. Hepimizin bireysel sorumlulukları var ama esas görev devlete düşüyor. Onlara faizsiz ve korona bittikten sonraya kadar kredi verilmeli. Bir kısım çalışanın yararlandığı kısa çalışma ödeneğinden dükkanını tek başına işleten küçük esnaflar, berberler kuaförler de mutlaka yararlanmalı."

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının kiralarına da bir çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Özel "En önemlisi de kiralar. Devlet mutlaka bu kiraları ödeme konusunda çözüm bulmalı. Kiraların devlet tarafından ödenmesi lazım. Devlet varsa gücünü bugün gösterecek. Bu önemli meslek grubuna hepimizin sahip çıkması lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.