OYUN YAZARAK PARA KAZANMAK

OYUN YAZARAK PARA KAZANMAK

Oyun oynamak konusunda pek çoğumuzun ön yargıları olsa da oyun oynamak oldukça zevklidir. Oyunları yazmakta öyle.

Peki bu severek oynadığımız daha iyi bir oyun deneyimi yaşabilmek uğruna bir servet döktüğüm üz bilgisayar bileşenleri (ekran kartından tut da işlemcisine , ram’ine) adldığımız oyunların yapımcıları ne kadar kazanıyor bu işlerden hiç düşümndünüz mü ?

TAM ANLAMIYLA BİR SERVET!

Evet yanlış okumadınız gayet de ciddiyim. Tam anlamıyla sırtımızdan bir servet kazanan bilgisayar bileşen üreticvileri ve oyun yapımcılarının gelirleri dudak uçuklatıcı.

 Sizde onların yerlerin deolmak istemez miydiniz?

Mesleğiniz ,yaşınız ne olursa olsun sizde oyun yazabilir e yazmış olduğunuz bu oyununuzu pazarlayıp para kazanabilirsiniz.

Evet bu mümkün üstelik bunun için herhan gi bir kurum kuruluş ya da eğitim merkeine falan gidip para harcamanıza da gerek yok.

Açın Youtube’u ve öğrenin .Evet çok ciddeiyim bu iş için bir sermayeye de ihtiyacınız yok. Tek ihtiyacınız olan şey. İşinizi görecek seviyede (uygun fiyatlıda olabilir) bir bilgisayar. Hepsi bu kadar.

Ben de vakti zamanında YouTube ‘dan öğrendiğim bilgikler ışığında önce Sctrach sonrasında game maker ve Unity 3D ‘de gayet güze yunlara imza atmıştım.

Öncelikle bu tür den eğitim videolarıyla ücretsiz bir biçimde ne yapmanız gerektiğini öğrenin ve angi oyun motyorunu kullanacağınızı da belirleyin.

Ardaından ise nasıl bir oyun yapmak istediğinize3 karar verin. Gerekn dosyaları indirin programları kurup kullanıma hazırlayın.

Ardından gelen kodlama ve kodlamayı öğrenme süreci bir uzun sürebilir. Sabırlı olun ve hemen pes eytmeyin. Unutmayın Emek yoksa yemek te yoktur.

Kodlamayı az öok öpğrendiniz ve oyunu yazmaya başladınız daha sonra oyunun  çıktısını alıp test çalıştırmaları yapıp oyundaki hatala bakın.

İlla da olacak demiyorum ama illaki kodlama da hata vardır yani. Bu da bu işin yazsız kuralı açıkçası neyse devam edelim. Sonrasında kodlamadaki hataları düzeltip oyunu yayınlayın.

Artık hagi platform için geliştirdeyseniz Mobil mi bilgisayar mı ? Android mi Window smu iOS mu ? Gereken mağazalar da GEliştirici hesapları açın oyunuzu paylaşın. Bu oyunu ücretli veya ücretsiz yapmak ücretli yapacaksanız da oyuna biçeceğiniz rakam size kalmış . Bu konu da tamamen sizin tercihineize kalıyor.

Sonrasındfa ise oyunuzu paylaşın ve daha fazla insane ulaştırın.

Unutmayın oyunuzu ne kdar çok insane ulaşır ve o insanlar ne kadar oyunuzudan memnun kalırlarsa siz dfaha falza kazanırsınız.

Bir de tabii oyun içi reklamlardan para kazanabilirsiniz.. Kısacası bu işi hiç de hafife almayın süreç zorlu olsa da sabır da gerektirse ucunda iyi para var 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.