Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi ilçenin gururu

Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi ilçenin gururu

“Aldığımız Derecelerle Diğer İmam Hatip Liseleri'ne Örnek Olduk”

otakçılar

Eyüpsultan'da başarılı öğrencileriyle ön plana çıkan, birçok okul yer alıyor. Bu okulların öğrencileri aldıkları ödüller, yaptıkları yerel ve ulusal derecelerle okullarının yanısıra Eyüpsultan'ı da gururla temsil ediyor. Öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyan bu okullardan birisi de Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi…

Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi Robotakçılar Robot Kulübü öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK'ın ortaklaşa düzenlediği bu sene 12.’si gerçekleştirilen “12.Uluslararası MEB Robot Yarışması”nda Mini Sumo Kategorisi'nde 3. oldu. Sivas'ta düzenlenen yarışmaya 16 farklı ülke katılırken, 12 kategoriden Mini Sumo kategorisinde 800 robot yarıştı.

“Aldığımız Derecelerle Diğer İmam Hatip Liseleri'ne Örnek Olduk”

Okulun Fizik öğretmeni Hamza Kayar tarafından kurulan Robot Kulübü öğrencilerinin ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıları olduğunu dile getiren Okul Müdürü Rüştü Özer, “Şimdiye kadar bu tür yarışmalara Türkiye'den katılan tek imam hatip lisesi bizdik. İmam hatip liselerinin bu tür yarışmalarda derece alması zordur. Meslek liseleri bu yarışmalara 10 öğrenci ile katılırken yanlarında bilişim, yazılım gibi on öğretmenle birlikte gelirler. Bu okulların branş dersleri dışında kendi atölyeleri vardır. O yüzden yarışa bizden her zaman bir adım önde başlıyorlar. Biz ise sadece fizik öğretmenimizin katkılarıyla bu yarışa devam ediyoruz. Biz Gaziantep'te 3. olunca diğer imam hatip liseleri de heveslendiler. Mesela bu yıl Sivas'ta düzenlenen yarışmaya üç imam hatip lisesi de katıldı. İşin içinde mekanik olduğu için aletler tabii biraz pahalı o yüzden biz de bu alandaki firmalardan destek alıyoruz. Tüm zorluklara rağmen öğrencilerimiz bu tarz yarışmalarda birçok önemli başarılara imza attılar” diyor.

“Kuşlara Yüzün, Balıklara da Uçun Denmez”

Liselerin yanısıra üniversitelerinde bu tarz yarışmalara katıldığını ve başarılı öğrencileri takibe aldıklarını dile getiren Özer “Bizim robot kulübünde bulunan dört başarılı öğrencimizden ikisi Aydın Üniversitesi'nde, ikisi ise Nişantaşı Üniversitesi'nde yüzde yüz burslu okuyorlar. Okul olarak öğrencilerimizi yetenekleri doğrultusunda destekliyoruz. Enderun mekteplerinde kapının girişinde ‘kuşlara yüzün, balıklara da uçun denmez’ yazarmış. Biz de okula başlarken tüm öğrencilerimize ‘neye yeteneğin var’ diye soruyoruz. Bu doğrultuda 2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde bir öğrencimiz Hırvatistan'da yapılan Kuran-ı Kerim Ezbere Okuma Yarışması’nda dünya birincisi oldu. Yine bir öğrencimiz tekvandoda il birincisi, bir öğrencimiz ise okçulukta il birincisi oldu” açıklamasını yapıyor.

“Her Şey, FM Bandlı Radyo Yapımı İle Başladı”

Hamza Kayar: “17 yıldır bu okulda Fizik öğretmeniyim.Robotakçılar Robot Kulübü'nü 6 yıl önce kurduk. Her şey, öğrencilerin FM Bandlı radyo yapımı ile başladı. Öğrencilere önce lehim yapmasını, havya kullanmasını öğrettik. Daha sonra iş robot olayına döndü. Şu anda kulüpte on ve onbirinci sınıflardan oluşan 11 öğrencimiz var. Her sene alt sınıflardan öğrencileri kulübe alıp yetiştiriyoruz. Şu ana kadar ulusal ve uluslararası 80 yarışmada derece aldık. Bu kulübün kuruluş amacı imam hatip lisesi öğrencilerinin fen ve teknoloji alanlarında da başarılı olabileceklerini ve bu alanlara da yatkın olduklarını herkese göstermekti, sanırım bunu da başardık. Birçok yarışmada 1.'lik ve 2.'likler aldık ama Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK'ın ortaklaşa düzenlediği yarışmaya imam hatip lisesi olarak katılıp 3. olmak ayrı bir gururdu. “


Kaynak: istanbulses/ Eyüp








































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.