Online Tahsilat Nedir?

Online Tahsilat Nedir?

Online Tahsilat Nedir?

Ticaret hayatının vazgeçilmez kavramlarından biri de tahsilattır. Ödeme alımı anlamına gelen bu kavramın işleyişi, yapılan satışlar için ödeme alınması şeklindedir. Ancak yeni nesil satış kanalları ve gün geçtikçe artan pazaryeri çeşitliliği ile hayatımıza yenilenerek giren bir kavram daha var. 

Online tahsilat adı verilen bu yenilik, online kanallar üzerinden yapılan alacak tahsilini ifade ediyor. Özellikle işletmeler, şirketler, ticaret mensupları ve alacaklılar için önemli bir yere sahip olan online tahsilat işlemleri, yeni nesil araçlarla artık güvenli ve hızlı ödemenin de tek adresi! 

Online Tahsilat Sistemi Nasıl Çalışır? 

Çevrim içi ödeme alma yöntemi olan online tahsilat sistemi, firmaların müşterilerinden veya bayiliklerinden ödeme almasını sağlar. Yapılan satışlar, vadeli borç tahsili ya da üyelik bedelleri gibi sayısız alana ait ödemeler online tahsilat ile dakikalar içinde alınabilir. Bu kanalın kullanımında temel araçlar kredi veya banka kartlarıdır. Bilgi girişi yapılan sistemde, gerekli onaylar alındıktan sonra ödeme aktarımı gerçekleştirilir. 

Tahsilat işlemleri için yeni nesil çözümlerden biri olarak geliştirilen online tahsilat, tarafların bilgi ve onayıyla aktarım gerçekleştirir. Ödeme yapacak olan tarafa ait banka veya kredi kartı bilgilerinin girişinden sonra onay süreci başlatılır. Ardından sistemin güvenlik uygulamasından onay alınır ve alışveriş için belirlenen tutar, ödeme yapılmak istenen tarafa aktarılır. Dakikalar içinde ödeme alımı sağlayan bu yöntem sayısız çalışma alanının satış hacmini genişleten bir avantaja dönüşmüştür. 

Online Tahsilat Yöntemleri Nelerdir? 

Online tahsilat işlemlerinde kullanılan pek çok yöntem bulunur. Bunlar arasında en yaygın ve avantajlı seçenekler şu şekilde sıralanabilir: 

SMS ve E-Mail Yoluyla Tahsilat

Bu yöntemde bayiler ve müşteriler için özel ödeme linkleri oluşturulur ve SMS yoluyla iletilir. Aynı linkleri isteğe bağlı olarak e-mail yoluyla göndermek mümkündür. Ayrıca söz konusu tahsilat talimatı için süre belirleme avantajı da sunulur. 

Link ile Ödeme

Satın alma işlemi için ödeme yapacak olan taraflara, tek kullanımlık özel link gönderimi sağlanır. Süreli veya süresiz şekilde tanımlanan bu linkler aracılığıyla ödeme yapacak olan müşteri veya bayiler anında tahsilat ekranına erişerek işlem yapabilir. 

Sanal POS ile Online Tahsilat

Sanal POS hizmeti kredi veya banka kart bilgileri kullanılarak aktarım yapmayı sağlar. İşletmeler veya firmalar müşterileri için sanal POS hizmetini 7/24 sunarak günün her anında güvenli şekilde tahsilat imkanından faydalanabilir. 

Online Tahsilatın Kullanım Alanları 

Online tahsilat hizmetiyle elde edilen avantajlar sayesinde kullanım alanı her geçen gün genişliyor. Öyle ki neredeyse tüm çalışma alanları ve sektör temsilinde online tahsilat araçlarına rastlamak mümkün. Çünkü bu sistemin sunduğu iş yükünü azaltan ve zaman yönetimini kolaylaştıran ödeme aktarım avantajı, firmalar için tercih sebebi oluyor. 

İnternet üzerinden satış yapan, bayilik ve alt bayilikleri bulunan veya vadeli ödeme seçenekleri için düzenli tahsilat döngüsü oluşturmak isteyen her firma online tahsilat sistemine geçiş yaparak nitelikli hizmet alabilir.  

İş yükünden ve zaman kaybından kurtulmak isteyen her firma ve işletme için online tahsilat sistemleri vazgeçilmezdir. Aynı zamanda internet üzerinden yapılan ticari faaliyetlerde de müşteriler adına online tahsilat sunan firmalar tercih sebebi olur. Bu durumda sistemin yalnızca işlem kolaylığı değil, rekabette prestij sağladığı durumlar da neredeyse her sektör için geçerlidir.   

Sonuç olarak nitelikli tahsilat döngüleri ve güvenilir transferler için online tahsilat çözümleri tercih etmek pek çok kullanım olanağını da beraberinde getirir. Siz de kaliteli tahsilat hizmetinde online avantajları elde etmek için Ozan Business tarafından sunulan online tahsilat sistemi hizmetine ücretsiz başvuru yapabilirsiniz.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.