Nurtepe Cemevi’nde “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” Etkinliği

Nurtepe Cemevi’nde “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” Etkinliği

Kâğıthane Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği kurulduğu günden beri geleneksel hale getirdiği 8 Mart şenliğinde bu yıl kadınlar salona sığmadı. Gündemlerinde birlik ve mücadele vardı.

Kâğıthane Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği  “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” Etkinliği düzenledi. Kadınlar pek çok ilçede düzenledikleri etkinliklerle bir araya geldi, "Krize, şiddete, eşitsizliğe karşı birlikte güçlüyüz" mesajı verdi.

01-006.jpg

Kâğıthane Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği Kadın kolları başkanı Gönül Güngör yaptığı açılış Konuşması’nda, “Evine,  İnancına, yoluna, inanç merkezine, Hak Muhammed Ali yoluna sahip çıkan kadınlarımız hoş geldiniz.  Yoluna erkânına sadakatine bağlanmış, çekilen onca eziyete rağmen ikrarından dönmeyen barış aşkıyla, birlik sevgi aşkına mücadele eden kadınlar hoş geldiniz. 8 Mart bir kutlama günü dışında bir mücadele günüdür. Bu günlere kolay gelinmedi kadınların yaktığı bir onur meşalesi var. Eşit haklar mücadelesinde halen emeğimiz, kimliğimiz bedenimiz sömürülüyor. Kadınlar olarak her tür olumsuzluğa rağmen mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi

02-002.jpg

Kâğıthane Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği yönetim kurulu başkanı Zeynal Şahan yaptığı konuşmada, “ 8 Mart Kadınlar günü etkinliğini organize edildiği bu gün hepinize hayırlı uğurlu olsun. Sevgili Canlar bu etkinliğimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Geleneksel hale getirdiğimiz 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü kutlamaya çalışıyoruz. Bir günlük kadınlarımızı kutlamak yetmez. Kadınlar yaşamımızın merkezidir. Aldığımız her nefes kadın günüdür. Kadın erkeğin yanında Kerbela’da yer alarak kendi vasfını, iradesini ortaya koymuştur. Ne yazık ki 21.inci yüzyılda kazanılmış hiçbir hak kadınlarımıza verilmediği gibi halen şiddete maruz kalıyorlar. Hak verilmez hak alınır. Sizler haklarınızı almaya gönüllü olursanız, haklarınızı almak için birlik ve beraberlik içinde olursanız. Her yerde yerinizi alırsınız. Artık kadınlarımızın yönetme ve söz sahibi olması lazım. Bizler Alevi Bektaşi düşüncesi her zaman kadınları baş tacı yapmışızdır” dedi

Proğrama CHP Kağıthane ilçe başkanı Cihan İlim Yeşildağ ile ilçe yönetim kurulu , CHP Kadın kolları başkanı Saadet Tiryaki  ve İstanbul Ses Gazetesi'nden Kasım Aydın Katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı
Nurtepe Cemevi'nin düzenlediği 8 Mart kadınlar günü etkinliği

Nurtepe Cemevi'nin düzenlediği 8 Mart kadınlar günü etkinliği

Nurtepe Cemevi'nin düzenlediği 8 Mart kadınlar günü etkinliği

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.