Nasıl Yazılımcı Olunur?

Nasıl Yazılımcı Olunur?

Söz konusu bilgi teknolojileri olduğunda yazılım geliştiriciliği kariyer yolunda öne çıkan mesleklerden birisi olarak görülüyor.

İster bilgisayar geçmişinden isterse matematik alanlarından bu yola çıkmak isteyin, yazılımcılık; durmaksızın ilerleyen yapay zeka ve makineleriyle kuşatılan dünyamızda cazibesini yitirmeyecek içerik mekanizmasına sahiptir. Bir yazılım geliştiricisi olmayı hayal ediyorsanız, ilk etapta harika bir yazılım geliştiricisi olmanızı sağlayacak ana yönleri bilmeniz gerekir.

Yazılım Geliştiricisi Olmanız İçin Uymanız Gereken Temel Esaslar

Genel bilgisiyar bilgisine hakim olmaya ek olarak, yazılım geliştiricisi olmak için elbette nasıl kodlanacağını öğrenmeniz içerik açısından oldukça önemlidir. Ama endişelenmeyin, yazılım işçisi olma süreci beyin ameliyatı ya da roket bilimi gibi çetrefilli bir süreç değildir.

Kodlamayı öğrenmek çoğu insanın düşündüğü kadar zor değildir aslında. Temel olarak, kodlamak bir bilgisayarla konuşmak gibidir; tam olarak PHP, Javascript veya Ruby gibi özel bir dilde iletişim kurabilmektedir. Yazılım geliştirme bu şekilde çalışır: bir kişi ve bir bilgisayar arasında, öğrenmesi kolay, ancak ustalaşması zor, oldukça sofistike bir iletişim şekli yer almaktadır. Ancak programlamaya başlayan yeni birisi için, ilk evrede başkalarıyla iletişim kurabilirlerse kodlamayı daha kolay öğrenebilirler. İlk adım, yalnızca bilgisayarın anladığı özel dilleri öğrenmektir. Örneğin, Javascript tarihsel olarak kullanıcı arayüzü geliştirme için bir ön uç dilidir; Bu arada, PHP arka uç gelişimi için tasarlanmış bir arka uç dilidir. Bunun ne anlama geldiğini tam olarak bilmiyor olabilirsiniz, ancak sonuçta, belirli dilleri karşılaştırmak bir çekiç ve tornavida karşılaştırmak gibidir: farklı görevler için tasarlanmıştır, ancak birlikte ortak bir hedefe ulaşırlar.

İnsanoğlu ister inansın ister inanmasın ancak teknoloji endüstrisinde bu işi kendi kendine öğrenen önemli bir yazılım geliştiricisi  kitlesi var ve bugüne kadar hala lisans benzeri herhangi bir dereceleri yok durumdadır. Bunun nedeni, bilgisayar programlamanın kendine has bir işlem olması ve Adobe Photoshop veya Illustrator uygulaması nasıl kullanılıyorsa o  şekilde basitçe öğretilebilecek kadar içerik sahibi olmalarıdır. Tabii ki, bu işe ilk başladığında tam teşekküllü bir programcı veya grafik tasarımcı değil, ancak bir iş bulmak için yeterli olan araçları nasıl kullanacaklarını biliyorlardı. Bir işe girdikten sonra, bir portföy oluşturulur ve ticaretlerinde ustalaşmaya başlanır. Bu, kendi kendini eğiten programcıların ve hatta birçok grafik tasarımcının başarıya ulaşmasını sağlar.

Yazılım geliştiricisi olma kariyerindeki genel geçer mitlerin ardındaki gerçeği gördüğünüze göre, artık siz de bilgisayar yazılımında kariyer yapma potansiyeline sahip olabilirsiniz. Kulağa olabildiğince klişe ama bu bir gerçek ki: zaman ve çaba harcarsanız başarılı olamamanız için hiçbir neden yoktur. Şimdi geriye kalan tek şey kalkıp ilk adımı atmanız. Kendi kendini yetiştiren bir geliştirici  mi olacaksın, yoksa 14 haftalık bir kodlama eğitim kampına mı katılacaksın ya da resmi olarak bir diplomaya sahip olmak için üniversiteye mi kaydolacaksın? bunun için en güzeli www.haberinnabzi.com sitesini ziyaret etmeniz olacaktır 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.