NAKLİYAT-İŞ SENDİKASI’NDAN 'ASGARİ ÜCRET' EYLEMİ

NAKLİYAT-İŞ SENDİKASI’NDAN 'ASGARİ ÜCRET' EYLEMİ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Nakliyat-İş Sendikası, asgari ücretin artırılması talebiyle İstanbul’daki Yeditepe TIR Garajı önünde eylem yaptı.

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, asgari ücretin artırılması talebiyle İstanbul Yeditepe TIR Garajı önünde eylem yaptı. Sendika Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, işçilerin ve emekçilerin açlığa ve yoksulluğa mahkûm eden ekonomik politikalara karşı direnmeye devam edeceklerini belirtti. Küçükosmanoğlu, asgari ücretin ikinci altı ayda da gerçek enflasyon oranında artırılması gerektiğini vurguladı.

Eylemde "Sefalet ücretine, yoksullaşmaya, açlığa hayır. Direne direne kazanacağız" yazılı pankart açıldı ve "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganları atıldı. Küçükosmanoğlu, çay üreticilerine uygulanan taban fiyat politikası ve genel ekonomik politikaların köylüleri ve çiftçileri de zor durumda bıraktığını söyledi. Ayrıca, sendikal hareketin yeterli tepkiyi göstermediğini eleştirerek, işçi sınıfının bu duruma karşı direnişinin önemine dikkat çekti.

2024 için belirlenen asgari ücretin 36 bin TL'nin üzerine enflasyon oranında artırılması gerektiğini ifade eden Küçükosmanoğlu, işçilerin ve emekçilerin ücretlerinin reel olarak artırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, mevcut vergi politikalarının adaletsiz olduğunu ve servetin vergilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Nakliyat-İş Sendikası olarak mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.