Muzaffer Can Koşusu'nu Canım Çıtır kazandı

Muzaffer Can Koşusu'nu Canım Çıtır kazandı

4 yaşlı safkan Arap atlarının katılım gösterdiği mücadele, 1300 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

Bu yıl ilki koşulan yarışta jokeyi Mehmet Kaya ile start alan, Abdullah Akdemir'in sahibi olduğu Canım Çıtır (Sarraf - Çıtır / Ünsal.2) pistten galibiyetle ayrıldı. Mücahit Yıldızhan yetiştirmesi, Turgut İbiş'in antrene ettiği al kısrak sergilediği performansla kariyerinin sekizinci galibiyetini elde etmiş oldu.

7 safkanın start aldığı mücadeleden Şah Dragon (Şah Şehriyar - Lapis / Tunçstar) ikincilikle ayrılırken, Alsafyam (Uçanbey - Bir Sayfa / Sihir) üçüncü, Good Wew (Uçanoğlu - Alarap / Kaizbert) dördüncü, Serkanınoğlu (Delicihan - Özmencule / Altaha) da beşinci olarak koşuyu tamamladı.

Mücadelenin galibi Canım Çıtır için bitiriş derecesi 1.28.06 olurken, farklar 1/2 Boy - 4 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına Serdar İbiş'e kupasını Muharrem Can takdim etti.

Hayati Can ise Bursa Hipodrom Müdürü Devrim Evcim'e günün anısına çiçek verdi.

 

Muzaffer Can

1941 yılında Eskişehir'de doğan Muzaffer Can, 1963 yılında TİGEM'de seyis olarak çalışmaya başladı. Kısa sürede çavuşluk rütbesine ulaştı ve 20 yılı aşkın Arap atçılığına hizmet etti. 1985 yılında TİGEM'den emekli olan Can, ardından kendi adına Eskişehir'de kurduğu çiftlikte Safkan Arap atı yetiştirmeye devam etti. "Cankardeşler", "Muzaffer Çavuş", "Bilgecan", "Serenaycan", "Kardeşcan" isimli safkanlar çiftliğinde yetiştirdiği ve Arap atçılığında iz bırakan atlardan oldu. 2022 yılında aramızdan ayrılan Muzaffer Can'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

nuwdhtz5sdekr0v21igcxo9j.jpg

gxp6mrsctdeh0qml8vb7rpyd.jpg

e6vfI9gjd7okxhpxnl5wghuw.jpg

feupuoqk5fe2jnozh0qn38kv.jpg

komucdbxwg9beta4c7Ixwasr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.