Muzaffer Bozok Koşusu'nu Yavuz Reis kazandı

Muzaffer Bozok Koşusu'nu Yavuz Reis kazandı

4+ yaşlı safkan Arap safkanlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele 1900 metre mesafe çim pistte yapıldı.

2023 yılı Muzaffer Bozok Koşusu'nu, Ulaş Yıldız'ın sahibi olduğu Yavuz Reis (Baba Mevlüt - Gülpare / Bilgin) jokeyi Deniz Yıldız idaresinde kazandı. Mustafa Yavuz yetiştirmesi, Mahmut Baykara'nın antrene ettiği 5 yaşındaki doru erkek safkanın elde ettiği bu netice kariyerinin 7. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışın ikincisi Egeberk (Kafkas Şahı - Maşuka / Antepli) olurken, Şanverdi (Kaizbert - Bernasultan / Yalaz) üçüncü, Benzenci (Kaizbert - Fidanım / Toşur) dördüncü, Ağa Turbo (Turbo - Hürgönül / Demizkazık) da beşinci sırada yer aldı.

Yarışın galibi Yavuz Reis için bitiriş derecesi 2.07.05 olurken, farklar Boyun - 1/2 Boy - Burun - 6,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Semih Öztürk'e kupasını merhumun oğlu Mehmet Bozok verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven ve davetliler de katıldı.
 

Muzaffer Bozok

1920 yılında İstanbul'da doğan Muzaffer Bozok'un çocukluğu, babası Salih Bozok'un görevinden dolayı Ankara'da geçti. Lise eğitimini ise İstanbul'da Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Ardından ticaret hayatına atıldı. 1971 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Bozok, Yönetim Kurullarında Murakıp Üye olarak görev aldı. Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nda da görev alan Bozok, Mustafa Kemal Atatürk'ün başyaveri olan babası Salih Bozok'a ait önemli belge, bilgi, fotoğraf ve mektupları derleyerek, "Yaveri Atatürk'ü Anlatıyor" adlı bir de kitap yayımladı. 2006 yılında aramızdan ayrılan Muzaffer Bozok'u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

19xcljI2kfyufmqaew7gop0s.jpg

e1lfdlIguuob0rrctww4xxs8.jpg

Iyvvdm61mxncq3nlaues54dl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.