Muzaffer Bozok Koşusu'nda birinciliğe Egenin Aslanı uzandı

Muzaffer Bozok Koşusu'nda birinciliğe Egenin Aslanı uzandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1900 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı Muzaffer Bozok Koşusu'nu, Cihan Emil'in sahibi olduğu Egenin Aslanı (Kaizbert - Haberinolsun / Haberbatur) jokeyi Kadir Tokaçoğlu ile kazandı. Ufuk Karan yetiştirmesi, Barış Topcu'nun antrenörlüğünü üstlendiği 7 yaşındaki al erkek safkanın elde ettiği bu netice toplamda 16. galibiyeti oldu.

İstanbul'da programın 8. koşusunda ikinci Niğbolu (Gobakbey - Amanos / Haberbatur) olurken, Çakmakşah (Turbo - Kandezi / Odinhan) üçüncü, Babadağınoğlu (Uçanbey - Bellis / Odinhan) dördüncü, Başar (Ayabakan - Badekızım / Demirkazık) da beşinci olarak yarışı noktaladı.

Koşunun galibi Egenin Aslanı için bitiriş derecesi 2.09.66 olurken, farklar 2 Boy - 1/2 Boy - 1 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına safkanın yetiştiricisi Ufuk Karan'a kupasını merhum Muzaffer Bozok'un oğlu Mehmet Bozok verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ve davetliler de katıldı.
 

Muzaffer Bozok

1920 yılında İstanbul'da doğan Muzaffer Bozok'un çocukluğu, babası Salih Bozok'un görevinden dolayı Ankara'da geçti. Lise eğitimini ise İstanbul'da Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Ardından ticaret hayatına atıldı. 1971 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Bozok, Yönetim Kurullarında Murakıp Üye olarak görev aldı. Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nda da görev alan Bozok, Mustafa Kemal Atatürk'ün başyaveri olan babası Salih Bozok'a ait önemli belge, bilgi, fotoğraf ve mektupları derleyerek, "Yaveri Atatürk'ü Anlatıyor" adlı bir de kitap yayımladı. 2006 yılında aramızdan ayrılan Muzaffer Bozok'u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

ucflzwu8m6nxrvirlhkqesgg.jpg

dhysqIke1uata8ofmjlclfw9.jpg

3qdia4twvwaplymgogenb2ks.jpg

npawsb4f0bjc1hepdgoqgrmv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.