Mustafa Kemal Tamer Koşusu'nu Berkenin Kızı kazandı

Mustafa Kemal Tamer Koşusu'nu Berkenin Kızı kazandı

4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen koşu, 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2023 yılı Mustafa Kemal Tamer Koşusu'nu, jokeyi Ayhan Kurşun ile start alan, Fatih Kuru'nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu Berkenin Kızı (Kaizbert - İpekela / Haberbatur) kazandı. İbrahim Bekiroğulları'nın antrene ettiği al kısrak bu galibiyetiyle kariyerindeki 7'nci birinciliğini kazanmış oldu.

5 safkanın katıldığı koşuda Katıoğlu (Sarraf - Kıristina / Sağanak) ikinci olurken, Dündarzade (Kaizbert - Sibelin Kızı / Haberbatur) üçüncü, Turbodizel (Turbo - Cundavilla / Bilgin) dördüncü ve Uluarat (Uluer - Koşarat / Emiroğlu) da beşinci oldu.

Yarışın galibi Berkenin Kızı için bitiriş derecesi 1.41.66 olurken, farklar ise Burun - 4 Boy - 8,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi Fatih Kuru'ya plaketini Merhum Mustafa Kemal Tamer'in oğlu Saruhan Tamer verdi. Törene Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven ve davetliler de katıldı.

Mustafa Kemal Tamer

1920 yılında İstanbul’da doğan Mustafa Kemal Tamer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Askerlik görevini süvari subayı olarak yaptı. İş hayatına kaymakam vekili olarak devam eden Tamer, 1945 - 1949 yılları arasında Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nde II. Başkan olarak görev yaptı. Türkiye Jokey Kulübü’nün kuruluşu ve 6132 sayılı kanunun hazırlık çalışmalarında görev aldı. 1951 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Tamer, 1989 yılında İstanbul Komiserler Kurulu Başkanlığı yaptı. Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulanan Tamer, Murakıp ve Haysiyet Divanı Üyesi olarak da görev aldı. 2009 yılında aramızdan ayrılan Mustafa Kemal Tamer’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

alrgjhoe7ezcuory8pxnIdmw.jpg

ftfveqd4m1olcopjdnrs3vag.jpg

p0qefybybhgfk7ovzk5xrl8z.jpg

gftynf01qI5emxervh74nmpc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.