Murat Yazıcı Koşusu'nu Akılselimsin kazandı

Murat Yazıcı Koşusu'nu Akılselimsin kazandı

4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2022 yılı Murat Yazıcı Koşusu'nda jokeyi Vedat Abiş ile start alan, S. Ahmet Cengiz'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Akılselimsin (Şimşeğinoğlu - Elifnur Sultan / Sağanak) pistten birincilikle ayrıldı. Casım Katı'nın antrene ettiği kır erkek safkan sergilediği performansla yarış hayatının yedinci galibiyetini elde etmiş oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşuda Özşimşek (Özhaber - Nurhanım / Bamka.3) ikinci olurken, Keremşah (Baturşah - Bakhaber / Haberbatur) üçüncü, Baba Ozan (Demirdelen - Dostun Kızı / Dost Karaca) dördüncü, Şahahmet (Baba Mevlüt - Mine Hanım / Yaşarcık) de beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Yarışın galibi Akılselimsin için bitiriş derecesi 2.25.49 olurken, farklar Boyun - 6 Boy - 2 Boy - 3,5 Boy  şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Nuray Alageyik'e kupasını Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce verdi.

Törene Asli Üyemiz Mete Albayrak ile Merve Kitapçı da katıldı.
 

Murat Yazıcı

1929 yılında Samsun'da doğan Murat Yazıcı, 1964 yılından itibaren Arap atları ile ilgilendi. Uzun yıllar at sahipliği yapan Yazıcı, atlara olan sevgisi sebebiyle hayatının büyük bir bölümünü Veliefendi Hipodromu'nda geçirdi. Adatepe, Rambo, Oflu, Boztepe isimli safkanların sahibi olan Murat Yazıcı, 1990 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2011 yılında aramızdan ayrılan Murat Yazıcı'yı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

trkm2g0zvnp3x9sufacczufb.jpg

mmhruwkcd6vzxjb3s74ypnn8.jpg

tjugglzswmfubjwnqncehdev.jpg

ld6namzdcr1pybfwxu3ohvel.jpg

fgpkz8h1wljm249zuyurb7cl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.