Murat Bakan’dan Menzilciyi Makamında Ağırlayan Jandarma Komutan Yardımcısı’na Tepki: “Laik Hukuk Devletinde Suçtur!”

Murat Bakan’dan Menzilciyi Makamında Ağırlayan Jandarma Komutan Yardımcısı’na Tepki: “Laik Hukuk Devletinde Suçtur!”

CHP İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç’un Menzil Cemaati’nin bürokrasi sorumlusu olduğu iddia edilen Muhammed Raşid Seydaoğlu ile makamında görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan, “Komuta kademesindeki bir Türk askerinin, Jandarma Genel Komutanlığı makamında bir tarikatın devletteki kadrolaşmalardan sorumlu olduğu iddia edilen Menzil Şeyhinin yeğenini ‘ağırlamasının’ yorumu açıktır: Devletin her kademesinde yapılanmalarına imkan verip darbe girişiminde bulunabilecek kadar güçlendirdikleri FETÖ’den boşalan kadroları başka tarikat ve cemaatler arasında bölüştürüyorlar. Alenen de ilan ediyorlar. Bu fotoğraf bunun ikrarıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan’ın açıklaması şu şekilde:

“Menzil Cemaati’nin bürokrasi sorumlusu olduğu iddia edilen Muhammed Raşid Seydaoğlu’nun Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç ile makamında görüştüğü ortaya çıktı... Araştırdığımızda taa 2013 yılında, dönemin Başbakan Yardımcısı şimdiki TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ ve dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gibi isimlerle çekilmiş fotoğraflarına rastladık. Anlaşılıyor ki kendisi ‘yeni bir isim’ değil... Geçmişten bugüne bazı yollar yürünmüş, gelinen noktada da ‘döneme uygun tarikat ve cemaatlere’ entegre edilmiş biri olduğunu anlıyoruz.

‘Holdingleşen bu marjinal tarikatlar hep birlikte çok güçlendiler’

Komuta kademesindeki bir Türk askerinin, Jandarma Genel Komutanlığı makamında bir tarikatın devletteki kadrolaşmalardan sorumlu olduğu iddia edilen Menzil Şeyhinin yeğenini ‘ağırlamasının’ yorumu açıktır: Devletin her kademesinde yapılanmalarına imkan verip darbe girişiminde bulunabilecek kadar güçlendirdikleri FETÖ’den boşalan kadroları başka tarikat ve cemaatler arasında bölüştürüyorlar. Alenen de ilan ediyorlar. Bu fotoğraf bunun ikrarıdır. Yıllardır TSK’daki, Jandarma’daki, Emniyet’teki tarikat-cemaat yapılanmalarıyla ilgili uyarıyorum. 15 Temmuz’dan sonra bu durum daha beter ve kontrol edilemez bir hal aldı. Kula kulluk eden, şeyhine şıhına bağlıların bu ülkeye yaptıkları ortadayken çeşit çeşit müritleri devlette her kademeye yerleştirdiler. Holdingleşen bu marjinal tarikatlar hep birlikte çok güçlendiler. Bu yaşananlar laik hukuk devletinde suçtur, normal ve olağan karşılanamaz! Devletin kula kulluk edenlere teslim edilmesine izin vermeyeceğiz.”


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.