Münir Köseoğlu Koşusu'nun galibi Snellman oldu

Münir Köseoğlu Koşusu'nun galibi Snellman oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 2400 metre mesafe çim pistte yapıldı.

2023 yılı Münir Köseoğlu Koşusu'nu, Hayrettin Karamazı'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Snellman (Win River Win - Gagkoş / Bijou D'Inde) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. Yaşar Demir'in antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki doru erkek safkanın bu galibiyeti kariyerinin 6. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşunun ikincisi Ambargo (General Quarters - Anafartalım / Anafartalar) olurken, Higebz (Scarface - Tsarina / Always A Classic) üçüncü, Rotovatör (Smart Robin - Caribu / Mountain Cat) dördüncü, Powership (Three Valleys - Viziyya / Sinndar) ise beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Snellman için bitiriş derecesi 2.34.49 olurken, farklar Baş - 2 Boy - Burun - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi, Kulübümüz Asli Üyesi Hayrettin Karamazı'ya kupasını merhumun torunu Buğra Mursaloğlu verdi.

Kazanan safkanın sahibi Hayrettin Karamazı ayrıca kazanan safkanın antrenörü adına merhumun torunu Derinsu Köseoğlu'nun elinden bir de plaket aldı.

Kazanan safkanın jokeyi Halis Karataş'a plaketini ise merhumun torunu Baturalp Köseoğlu verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk ve davetliler de katıldı.
 

Münir Köseoğlu

1922 yılında Sakarya 'da doğan Münir Köseoğlu, Deniz Harp Okulu 'ndan mezun oldu. Öğrenciliği sırasında başladığı atletizm spor dalında milli atlet olarak Türkiye ve Avrupa 'da birçok derece aldı. Sporu bıraktıktan sonra atletizm hakemliği yapan Köseoğlu, Deniz Kuvvetleri 'nde çeşitli görevlerde bulundu. 1957 -1958 yılları arasında ABD 'de ihtisas yaptı ve Deniz Harp Akademisi 'ne girdi.1960 yılında Milli Birlik Komitesi Üyeliğine seçildi. İsveç Büyükelçiliği 'ne danışman olarak atandı. At sahipliği de yapan Köseoğlu, 1978 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2002 yılında aramızdan ayrılan Münir Köseoğlu 'nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

d9o1Ie5ir4yjl8bgqkcabhxf.jpg

bnm3frasumtn50ei8dgsofku.jpg

7prqtb0jmgkienazhyftq6cd.jpg

wj3bilqvmtkxphIgsq9cf620.jpg

6jshxysoad4lhrbgdmfvnqw9.jpg

csc61qvpoyu78xgbhjkelyka.jpg

dpc8xqlbItmtekn35zxlicem.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.