Minikler Afet Eğitimiyle Hem Öğrendi Hem Eğlendi

Minikler Afet Eğitimiyle Hem Öğrendi Hem Eğlendi

Esenyurt Belediyesi ve İstanbul BüyükşehirBelediyesinin (İBB) ortak çalışmasıyla düzenlenen afet bilinci eğitimlerininilki, Esenyurt Hürriyet Kreşi’nde gerçekleştirildi. Oyunlar eşliğinde verileneğitimlerde minikler hem öğrendi hem de keyifli anlar yaşadı.

Afetlerin felakete dönüşmemesi için çalışmalarınıyoğunlaştıran Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer,  belediyenin kreşlerinde eğitim görençocukları “Afet Farkındalık Eğitimleri” ile geleceğe hazırlıyor. İstanbul BüyükŞehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ileEsenyurt Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğünün ortaklaşa verdiği eğitimlerdeçocuklar; yangın, sel ve deprem gibi durumlarda nasıl davranmaları gerektiğiniöğrendi. Oyunlar eşliğinde verilen programda çocuklara uzman öğretmenlerrehberlik ederken, teorik bilgiler ise öğrenmeyi pekiştirmek amacıylauygulamalı olarak anlatıldı. Olası bir afet durumunda yapılması gerekenleriaşama aşama öğrenen miniklere eğitim sonrası katılım sertifikası ile “DepremDedektifi” rozeti verildi.

“Çocuklar Geleceğimizin Bir Parçası”

Kreşlerde verdiklerieğitimin içeriğine dair bilgiler aktaran İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentselİyileştirme Daire Başkanlığında eğitmen olarak görev yapan Sultan Adın,çocuklarla keyifli vakit geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Bugünküeğitimimiz anaokulu öğrencilerine yönelikti. Onlara, afetler öncesinde,sırasında ve sonrasında yapmaları gereken doğru davranışları öğretmeyeçalışıyoruz. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarla sınıftabuluşuyoruz ve onların neşesi bize de mutluluk veriyor. Oyunlar aracılığıylaafetleri anlatıyoruz. Örneğin, 'fay hattı kırılıyor' oyunu ile bir depremsarsıntısının nasıl olacağını gösteriyoruz ve çök, kapan, tutun pozisyonunuöğretiyoruz. Birlikte afet çantası hazırlıyoruz, afet çantasının önemini veiçinde bulunması gereken malzemelerin hayat kurtarıcı olduğunu anlatıyoruz.Çocuklara, çantanın içinde neler olması gerektiğini tek tek gösteriyor ve evdekendi afet çantalarını hazırlamalarını istiyoruz. Ayrıca, sel ve yangın gibidiğer afetler hakkında da bilgiler veriyoruz. Sel sırasında çocukların yüksekbir yere çıkararak kendilerini nasıl koruyabileceklerini, yangın anında iseyangına müdahale etmeyip hemen itfaiyeyi aramaları gerektiğini öğretiyoruz. 112Acil Yardım hattını da çocuklara kodlayarak anlatıyoruz. Eğitim sonundaçocuklara öğrendikleri konularla ilgili sorular soruyoruz ve onları 'AfetDedektifi' ilan ediyoruz. Afet Dedektifi unvanı; afet öncesinde, sırasında vesonrasında doğru davranışları sergileyen çocuklara verilen bir unvan. Bu unvan,çocukları motive ediyor ve afetler hakkında daha fazla bilgi öğrenmelerineyardımcı oluyor. Çocuklar, geleceğimizin bir parçası ve onlara erken yaşta afetbilinci kazandırmak geleceğimiz için büyük önem taşıyor."


jvq0rnsxs6jle1ht9vcafze7.jpg

q2dvoapmkbsgemorzdj0qz6j.jpg

ejyd23rpwInbemuczhlhl51m.jpg

xt9cbe5wuamtsjlluvf80go7.jpg

kyiqnhzob7xkvbdsug6z0osw.jpg

7jytl2tjbh6nqg9Izxek8b3c.jpg

k0edvestyox5nf216gshtahg.jpg

qrfvduwIgzh7agnyaebxb9xy.jpg

thisbg2t1zklsmmrxfwgqaan.jpg

5skxid8m4pqr9mp6Iyf1tbfa.jpg

xrfsnhebtgdcIf27kotr4nmi.jpg

vuq3tnwz5nzkfbm2pgys8pcy.jpg

uoahxhxivbjp6ymensgj2fzf.jpg

q7phoomytmaw8dg3qb6fnxun.jpg

iocvncftzmkq106un5btmdyj.jpg

0z6qspwbk2zfsxvkefaomd1r.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.