Meyve İhracatının Düşmanı Akdeniz Meyve Sineği İle Topyekun Mücadele

Meyve İhracatının Düşmanı Akdeniz Meyve Sineği İle Topyekun Mücadele

 

Adana Büyükşehir Belediyesi, TarımBakanlığı ve diğer paydaşlarla birlikte yürütülen mücadelenin Akdenizbölgesinin tamamında eş zamanlı olarak hayata geçirilmesi gerektiğini belirtenBaşkan Zeydan Karalar, üreticinin mağdur olmaması ve tarım ihracatında azalmayaşanmaması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin, bölge tarımına, özellikle narenciyeye büyük zararveren ve ihraç ürünlerinin gümrük kapılarından geri dönmesine neden olanAkdeniz Meyve Sineği ile mücadelesi, Tarım Bakanlığı ve diğer paydaşlarlabirlikte sürüyor.

Akdeniz MeyveSineği ile mücadelenin aksamadan sürmesi için yoğun çaba gösteren AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilaçlama çalışmalarını denetledi vebilgi verdi.

İHRACATA DARBE VURUYOR

Başkan ZeydanKaralar şunları söyledi: “Akdeniz Meyve Sineği bölgemizde yetişen çok sayıdameyveye zarar veriyor. Bu zararlı, Türkiye’deki narenciye üretimin hemen hemenyarısına yakınının yapıldığı bölgemizde, üreticinin emeğine darbe vuruyor.Akdeniz Meyve Sineği’nin zarar verdiği ürünlerin ihracatı yapılamıyor. Tarım İlMüdürlüğü ve Ziraat Odaları ile birlikte çalışarak bu mücadeleye destekveriyoruz.”

ÜLKE VE ŞEHİR EKONOMİSİNE KATKISAĞLANIYOR

MücadeleninAkdeniz bölgesinin tamamında eş zamanlı olarak sürdürülmesi gerektiğinin altınıçizen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, böylece daha etkinsonuç alınabileceğini söyledi. Bu mücadeleyle Adana ve Türkiye ekonomisineönemli katkı sağlandığının bilincinde olduklarını belirten Başkan Zeydan Karalar,ilaçlama yapan, mücadeleye katılan Adana Büyükşehir Belediyesi ve paydaşçalışanlarına teşekkür etti. Başkan Zeydan Karalar sözlerini; “Söz konusuvatansa gerisi teferruattır” diyerek bitirdi.

 Tarım Bakanlığıgörevlilerinin de katıldığı ilaçlama çalışması ve tatbikat uygulamasında,Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerinde konuyla ilgili iş birliği yürütüldüğünevurgu yapıldı.

Başkan ZeydanKaralar’ın, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede Tarım Bakanlığı’nı geçmişte dedesteklediğini dile getiren bakanlık yetkilileri, meyve atıklarının toplanması,toplanamıyorsa ilaçlanması, ardından zararlının konakladığı hayvansalatıklarının ilaçlanması gerektiğini kaydettiler.

zqrhfoakammewbo0ueylxvbs.jpg

jhxip6smyfpqxrvc1zawnqel.jpg

qnnrtcskjmp73oc1kohb0bxl.jpg

f3holqoncdvegewpi7lfm4pt.jpg

ghr4kvm8tm1e5gy9pz2qlcfd.jpg

1wrgnkvlcI9v8mkesgzda4or.jpg

laopdvbth8r37zfqcm5gxwik.jpg

m7ynjsgzfc5rqrdue1tbxxsw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.