Metin ve Görsel Optimizasyonu

Metin ve Görsel Optimizasyonu

Kişisel yada kurumsal içerik satın alınması sonrasında hemen sayfa düzeni akıllara gelmektedir. Bütün halledildikten sonra ise akıllara Seo çalışması ve bazı optimizasyon işleri akıllarda soru işaretleri oluşturmaktadır.

Akıllarda ki soru işaretlerinden Üst sıralarda çıkmak vardır elbette. Bunun içinde metin ve görsel içerik optimizasyonu çok iyi ayarlanması gerekmektedir. Metin ile görsel arasında bağlantı olmaması durumunda hem saçma hemde içerik yanlış bilgi oluşturmuş olur. Bunu önlemek içinde görsel ve metin arasında uyumluluk oluşturmak gerekmektedir.

Metin Optimizasyonu

Kaliteli ve doğal olursa metinler hem okumak hemde sadelik açısından insanların bilgi akışına daha rahat ulaşmasına sebep olacaktır. Bunun yanı sıra sizlerde optimizasyonu sağlayıp insanların daha fazla site içerisinde kalmasını sağlayacaksınız.

Site içerisinde Seo çalışması yapıldıktan sonra sırada artık metinlere bağlı  görsel çalışmalar vardır.

Site içerisinde kullanılan özgün ve akıcı dilli bilgiler sayesinde insanlar kurumunuz yada bireysel sitenizde daha fazla vakit geçirip sonrasında bunları sosyal medyadan paylaşarak kendinize daha fazla kullanıcı ulaşımı sağlayabilirsiniz.

Görsel Optimizasyonu

 

Seo konusu denilince en çok duyduğunuz optimizasyon alan içerikleri akıllara gelmektedir. Fazlası ile anahtar kelime optimizasyonundan bahsedilmektedir. Metinler her ne kadar canlı ve güzel görünsede bazı kullanıcılar Görsel Optimizasyona da  dikkat etmektedir.

Örneğin seyahat içeriği için fazla fotoğraf olmaması onların doğru ama eksik bilgiye ulaşmasını sağlayacaktır. Bu da sizin geçici kullanıcı kazanmanıza ama  1 kullanıcı ve daha fazlasını kaybetmenize neden olacaktır.

 İçerik olarak görsellerin optimizasyonu  ziyaretçi davranışlarını doğrudan etkilemektedir. Görseller Arama motorlarında ve bütün cihazlarda önem taşımaktadır.

Bazen bakıldığı zaman istatistiklerde görsel optimizasyon sayesinde metinler okunduğu görülmektedir.

Görsel Optimizasyon Nasıl Yapılır

Görsel ve yazılı içeriğin uyumu

Görsellere doğru isimler verin

Telif hakkı konusu da önemli

Stock fotoğraflardan kaçının

Görüntü kalitesine dikkat edin

Görsellerin hikâyesi olsun

Görselleri farklı kullanın

Görsel boyutlarını ayarlayın

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.