Merhum Asli Üyemiz Tünkut Aksungur'u saygıyla anıyoruz

Merhum Asli Üyemiz Tünkut Aksungur'u saygıyla anıyoruz

3 ve yukarı yaşlı safkan İngiliz atlarının katılımlarıyla koşulacak yarış, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte start alacak.

Saat 20.00'de başlayacak Tünkut Aksungur Koşusu'na; Hardmet, Vector, Zorro, Grey Kurt, Judgment, Sun Time ve Kopdağ isimli safkanlar katılacak.

 

                    TÜNKUT AKSUNGUR

1936 yılında İstanbul'da doğan Tünkut Aksungur, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. Ağabeyi Ruhi Aksungur'un yarış atlarıyla ilgilenmeye başlayan Tünkut Aksungur, amatör olarak başladığı atçılığa, antrenör, at sahibi ve yetiştirici olarak devam etti. 1990 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Sahibi olduğu "Tünkut" isimli safkanı ile 1977 - 1979 yıllarında Cumhurbaşkanlığı, 1974 -1977 -1978 yıllarında Türkiye Jokey Kulübü, 1977 - 1978 yıllarında Başbakanlık Koşularını kazanan Aksungur, 1993 yılında ise "Sahip" isimli safkanı ile Tarım ve Köyişleri Koşusu'nu ve Malazgirt Koşusu'nu kazandı. Aynı zamanda Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nde de çeşitli dönemlerde görev aldı. 2000 yılında aramızdan ayrılan Tünkut Aksungur'u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.