Merhum Asli Üyemiz Mustafa Alver'i saygıyla anıyoruz

Merhum Asli Üyemiz Mustafa Alver'i saygıyla anıyoruz

3+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının boy göstereceği koşu 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte gerçekleştirilecek.


2023 yılı galibi Secret Eagle
 

2024 yılı Mustafa Alver Koşusu'na; Osolimia, Super Nice, Anadolu Baharı, Anadolu Prensesi, Valeria, Passion Runner, Adal, Khan Khan Baby, Yennefer ve Magic Flute isimli kısraklar katılacak.
 

Mustafa Alver

1937 yılında İzmir'de doğan Mustafa Alver, İstanbul Beylerbeyi'nde bulunan Deniz Astsubay Hazırlama Okulu'ndan mezun oldu. Mecburi hizmetini Deniz Kuvvetleri'nde tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Genç yaşlarda adım attığı atçılık camiasında at sahibi olarak 1988 yılında "İcra" isimli safkanıyla Başbakanlık Koşusu'nu kazandı. Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nin kurucu üyelerinden olan Alver, dernekte başkanlık görevinde de bulundu. 1994 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2001 yılında aramızdan ayrılan Mustafa Alver'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

nzlctxyj79cz0w2r1dgi8uqv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.