Merhum Asli Üyelerimiz Atıf Er ve Aydoğan San'ı saygıyla anıyoruz

Merhum Asli Üyelerimiz Atıf Er ve Aydoğan San'ı saygıyla anıyoruz

Atıf Er Koşusu (KV-8) - 18:30

1984 yılında yaşamını yitiren Asli Üyemiz merhum Atıf Er anısına yapılacak mücadelede 3 yaşlı safkan İngiliz tayları 1500 metre mesafe sentetik pistte start alacak.

2022 yılı Atıf Er Koşusu'na, Time To Shine, Bonny Bomb, Gold Power, Dame Time, Make A Fire ve Polpoo isimli taylar katılım gösterecek.
 

Atıf Er

1917 yılında Sinop'ta doğan Atıf Er, Hava Harp Okulu'nda mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başlayan Er, ülkemizin çeşitli bölgelerinde kıta ve karargah hizmetlerinde bulundu. 1950 yılında Kore Savaşı'na katıldı ve üstün hizmet madalyası alarak 1951 yılında gazi olarak yurda döndü. Askerlik görevinden Albay rütbesi ile emekli olan Atıf Er, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nde uzun yıllar yöneticilik ve başkanlık yaptı. 1981 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Er, yarışçılığımıza önemli hizmetlerde bulundu.1984 yılında aramızdan ayrılan Atıf Er'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.


Aydoğan San Koşusu (KV-7) - 19:00

2020 yılında aramızdan ayrılan Asli Üyemiz merhum Aydoğan San'ı anacağımız yarış, 2 yaşlı safkan İngiliz tayları 1600 metre mesafe çim pistte koşulacak.

2022 yılı Aydoğan San Koşusu'nda; Dolya Vorovskaya, Brave Horse, Azmin Zaferi, Firesign, Alparslan Bey ve Uğurcan Han isimli taylar start alacak.
 

Aydoğan San

1939 yılında Tarsus'ta doğan Aydoğan San, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri İşletmeciliği Bölümü'nden mezun oldu. Ardından Amerika'da işletme üzerine yüksek lisans ve doktora yapan San, bir süre burada, işletme müşavirliği yaptıktan sonra Türkiye'ye döndü. Özel sektörde yöneticilik yaparak sürdürdüğü kariyerine tekstil, imalat ve ihracat sektörlerinde faaliyet gösteren kendi firmalarını kurarak devam etti. 1982 yılında atçılıkla ilgilenmeye başlayan Aydoğan San, 1994 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Sahibi ve yetiştiricisi olduğu birçok Grup koşu galibi İngiliz safkan Sabırlı ile ülkemizi yurt dışında da başarıyla temsil etti. 2020 yılında aramızdan ayrılan Aydoğan San'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

yuida8kf0nrre94ovx5lstzv.jpg

Iw2vrh09a6deszztknjamdwe.jpg

dkchuqoxpds2ncy5ew9b6nex.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.