Mehmet Arslan'dan Kanal İstanbul çağrısı

Mehmet Arslan'dan Kanal İstanbul çağrısı

CHP Beşiktaş ilçe başkan adayı Mehmet Arslan, Kanal İstanbul'un iptal edilmesi için başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

Ekonomik sıkıntının had safhada olduğu bir dönemde Kanal İstanbul Projesi gibi projelere ihtiyaç olmadığını dile getiren CHP Beşiktaş ilçe başkan adayı, yapılması gündemde olan ve son günlerde tartışmaya yol açan Kanal İstanbul’un iptal edilmesi için başlatılan imza kampanyasına destek verdi. Mehmet Arslan imzalanan kampanyayı sosyal medya hesabından paylaştı ve destek istedi.

memo2.jpg

Mehmet Arslan İstanbul Ses Gazetesine yaptığı açıklamada, “Kanal İstanbul ya da pek çoğumuzun ilk tanıştığı adı ile “Çılgın Proje” için çalışmalar başlamak üzere. Peki nedir bu “Çılgın Proje”? Kanal İstanbul, Marmara Denizi ile Karadeniz’i birbirine bağlayacak yapay bir su kanalı aslında. İkinci bir İstanbul Boğazı yaratıp etrafını ticaret merkezleri ve beton sitelerle doldurulmak için tasarlanmış bir projedir. Doğaya ait olmayan bu yapay kanal, sadece yakın çevresini değil Çanakkale’den Karadeniz’e hem Türkiye’yi hem de Doğu Avrupa’yı olumsuz etkileyecek. Projenin hayata geçmesi ile Karadeniz in soğuk ve tatlı olan suyu ile Akdeniz’den Marmara’ya, oradan da Karadeniz’e varan sıcak ve tuzlu su arasındaki denge ters düz olacak. Deprem riski kapımızın önünde duracak, Darboğazda olduğumuz bu dönemde böyle projelere ihtiyacımız yok” dedi

memo3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.