Mehmet Ali Kiper Koşusu'nu üst üste ikinci kez Beyazışık kazandı

Mehmet Ali Kiper Koşusu'nu üst üste ikinci kez Beyazışık kazandı

4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak koşulan yarış 1500 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2024 yılı Mehmet Ali Kiper Koşusu'nu, Sabri Aksu'nun sahibi olduğu, jokeyi Ercan Çankaya idaresindeki Beyazışık (Altaha - Kızılgüneş / Tamerinoğlu) geçen yılın ardından bir kez daha kazanma başarısı gösterdi. Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Uğur Kulak'ın antrene ettiği kır erkek safkanın bu galibiyeti yarış hayatının 7. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

6 safkanın katılım gösterdiği mücadelenin ikincisi End Game olurken, Toruncalas üçüncü, Karizmatik dördüncü, Erkşan ise beşinci sırada koşuyu tamamladı.

Yarışın galibi Beyazışık için bitiriş derecesi 1.43.79 olurken, farklar 2 Boy - Burun - 1 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Semra Aksu'ya ödülünü merhum Mehmet Ali Kiper'in torunu Metin Okyay verdi.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.
 

Mehmet Ali Kiper

1912 yılında Arnavutluk'ta doğan Mehmet Ali Kiper, 1935 yılında Yüksek Ziraat Enstitüsü Veteriner Okulu'ndan mezun oldu. Adana'da Veteriner olarak göreve başlayan Kiper, daha sonra Ankara Merkez Veteriner Hekimi olarak görev yaptı. Karacabey Harası'nda Atçılık Şubesi Veterineri olarak başladığı görevini, Müdür Yardımcısı olarak sürdürdü. Bu dönemde yeni kurulan Çukurova Harası'nda Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Kiper, burada Atçılık Şubesini kurdu. Daha sonra Karacabey Harası'na Müdür olarak atandı. 1975 yılında emekli olan Mehmet Ali Kiper, 1983 yılında Yüksek Komiserler Kurulu Üyeliği, 1984 yılında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 1985 yılında aramızdan ayrılan Veteriner Hekim Mehmet Ali Kiper'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

2sfeI8n6duhbwacptvzcfylt.jpg

ldyvbqrwnbpvtiImu5okgenk.jpg

oum28aqpxyfozh4ur9bIrbyj.jpg

wrvvjlpzbni9heps28lu65co.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.