Mehmet Ali Kiper Koşusu'nu Beyazışık kazandı

Mehmet Ali Kiper Koşusu'nu Beyazışık kazandı

3 yaşlı safkan Arap taylarının boy gösterdiği mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2023 yılı Mehmet Ali Kiper Koşusu'nu, Sabri Aksu'nun sahibi olduğu Beyazışık (Altaha - Kızılgüneş / Tamerinoğlu) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazandı. Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Abdullah Çiftçi'nin antrenörlüğünü üstlendiği kır erkek tay sergilediği performansla ilgililerine ilk Grup koşu zaferini yaşatırken toplamda 6. startındaki 3. galibiyetini kaydetmiş oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Ankara'da günün tek Grup yarışına jokeyi Mehmet Akyavuz ile katılan Doğan Kardeşler (Cankardeşler - Tumbul Anzelha / Emiroğlu) tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, Neverland (Cankardeşler - Meltemcan / Haberbatur) Akın Sözen idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Mehmet Kaya ile mücadelede boy gösteren Kayafatih (Kayayürekli - Destenaz / Caş) pistten dördüncülükle ayrılırken, Karacabey Şahı (Sonalp - Vahide / Bilgin) Mert Gökalp Arslan idaresinde koşuyu beşinci tamamladı.

Yarışın galibi Beyazışık için bitiriş derecesi 1.37.19 olurken, farklar 2 Boy - 2,5 Boy - Boyun - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Mehmet Ali Kiper

1912 yılında Arnavutluk'ta doğan Mehmet Ali Kiper, 1935 yılında Yüksek Ziraat Enstitüsü Veteriner Okulu'ndan mezun oldu. Adana'da Veteriner olarak göreve başlayan Kiper, daha sonra Ankara Merkez Veteriner Hekimi olarak görev yaptı. Karacabey Harası'nda Atçılık Şubesi Veterineri olarak başladığı görevini, Müdür Yardımcısı olarak sürdürdü. Bu dönemde yeni kurulan Çukurova Harası'nda Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Kiper, burada Atçılık Şubesini kurdu. Daha sonra Karacabey Harası'na Müdür olarak atandı. 1975 yılında emekli olan Mehmet Ali Kiper, 1983 yılında Yüksek Komiserler Kurulu Üyeliği, 1984 yılında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 1985 yılında aramızdan ayrılan Veteriner Hekim Mehmet Ali Kiper'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

oa7ep4vrkto9j3nxrIezshsq.jpg

0mtadkx95mlxsvwhpd8wqkfj.jpg

61nbaorotyelkqdpub3xp25c.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.