Marmara Koşusu'nda zafere üst üste ikinci kez Egregious Rock uzandı

Marmara Koşusu'nda zafere üst üste ikinci kez Egregious Rock uzandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan yarış, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte düzenlendi.

2023 yılı Marmara Koşusu'nda, Yaman Zingal'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Egregious Rock (Luxor - Alfunun / Sadler's Wells) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde zafere uzandı. Kazım Melike'nin antrene ettiği safkan geçen yılki koşuda da tabelanın en üst basamağında yer almıştı. 5 yaşındaki doru erkek atın elde ettiği bu zafer 5'i Grup koşu galibiyeti olmak üzere toplamda 11. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Birbirinden iddialı 5 safkanın mücadele verdiği koşuda Aegean Finale (Not This Time - Final Sense / Street Sense) jokeyi Halis Karataş idaresinde ikinci olurken, Vedat Abiş ile start alan Time To Shine (Luxor - Chantilly / Whipper) üçüncü sırada yer aldı. Jokeyi Özcan Yıldırım ile yarışa katılan Tractor (Bushranger - Anatolian Bishop / Red Bishop) dördüncülük elde ederken, Emil Kurjak (Luxor - Katsuya / Kaneko) Mustafa Çiçek idaresinde pistten beşincilikle ayrıldı.

Yarışın galibi Egregious Rock için bitiriş derecesi 1.35.99 olurken, farklar Boyun - 2,5 Boy - 3 Boy - 6 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi, Asli Üyemiz Yaman Zingal'a kupasını eski Başkanlarımızdan Muammer Kitapçı verdi.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyeleri Gülnur Gülerce, Selman Taşbek ve Yüksek Göktürk ile Asli Üyelerimiz Orhan Sinanoğlu, Tayral Tutumlu ve Tekin Arslanca da katıldı.

 

jqpi356lmdbl2phso8vfmunz.jpg

noc0pdr6bbvqalsIyjkcoes5.jpg

dmkxob8dfwc7az4ohzlskeji.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.