Mahir Polat, yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi

Mahir Polat, yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi

CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Eresin Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, basın mensuplarının gününü kutladı. CHP İBB Meclis Üyesi ve CHP Fatih Grup Başkanvekili Kazım Akşahin, ilçe yöneticileri  ile çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda Polat, basının ve siyasetin bir biriyle sıkı bir ilişki içinde olduğunu, bir ülkenin gelişiminde basının oynadığı role değinerek zor koşullar altında mesleğini sürdürmeye çalışan basın emekçilerine çalışmalarında başarılar diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine gelmeden 15 yıl boyunca Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde önemli çalışmalar yürüttüğünü anlatan Polat, İBB’de göreve geldikten sonra da  Fatih’te kültür, sanat ve tarih alanlarının restorasyon çalışmalarında önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, yanlış politikalar nedeniyle değerini kaybeden Fatih ilçesini yeniden hak ettiği değere kavuşturacaklarını ifade etti.

Yüzyıllar boyunca üç büyük medeniyete  merkez olan Fatih bugün neden 10 yıl önce kurulmuş olan bir ilçeden daha kötü durumda? Bugün Başakşehir’in, Sancaktepe’deki emlak değerleri Fatih’ten nasıl yüksek olabilir? Fatih’e ne oldu?’  sorularının yanıtlanması durumunda Fatih’in sorunlarının ne olduğunun açıkça görülebileceğini ifade eden CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, ‘Fatihliler merak etmesin. Fatih’in hak ettiği yönetim anlayışına kavuşmasına kısa bir süre kaldı. Şimdiye kadar İBB olarak Fatih’te hayata geçirdiğimiz projelerde Fatih’in yer altında kalan tarihi ve kültürel değerlerini köklerinden yeniden filizlendirdik ve değerlere yeni değer katarak ışıl ışıl parlamasını sağladık. Fatih’i nasıl yöneteceğimiz merak edenler ürettiğimiz hizmetlerimize bakarak bir fikir sahibi olabilirler’ dedi.

Fatih Belediye Başkanı olmanın yüklediği sorumluluk bilinciyle adaylık çalışmalarına başladıklarını ifade eden Polat,  ‘Tarihi değerlerle soluk alıp vermiş biri olarak bana büyük bir onur nasip oldu. Geçmişten bugüne Fatih’e ve İstanbul’a hizmet eden isimleri bu onur daha da büyüyor benim için. Tarih ve kültür üzerine çalışmış biri olarak ama bahşedilen en büyük onurla taşıyacağım bir görev olacak belediye başkanlığı’ dedi.

Polat daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü; İBB’nin dokuz dairesini yöneten bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Aldığı tüm görevleri layıkıyla yerine getirerek bugün Fatih’e aday oldum. Fatih’in sorunlarını çözmek hem kolay hem de bir o kadar zor. Osmanlı döneminden bugüne kendini taşımış eserlerin bir yatırım aldığını unutuyoruz. Yerebatan Sarnıcı, bizim elimizde yüzyıllardır var. İBB olara orayı restore ettik.  Bizim restorasyonda harcadığımız maliyeti, buraya iki buçuk ayda  gelen ziyaretçiler ülkemize getirdi.  Fatih mevcut değerinden bir şey kaybetmedi. Sadece buradan değerden yeni bir değer üretmenin yollarını bilmek gerekir’

Fatih ve Eminönü bölgesi birleştiğinden beri Eminönü bölgesinin adeta unutularak kendi haline bırakıldığını ifade eden Polat, ‘ Eminönü’nü katarak düşündüğümüzde bugün maalesef Fatih’te oluşan ekonomi ve imkanlardan Fatihliler yararlanamadığını görüyoruz.  Turizm işletmelerinde Fatihli gençler çalışmıyor. En önemli hedeflerimizden biri de  Fatih’te oluşan imkanları Fatihlilerle paylaşmaktır. Kentin değerlerinin kentlilerin yaşamına katmaktır.  Gençlerimiz çaresizlik içinde. Turizm bölgesinin imkanlarını gençlerimize açarak onlara yeni bir gelecek yaratmanın yollarını açacağız. 4.5 yıldır sosyal hizmetlerde yaptığımız çalışmalarımızda sıklıkla gördüğümüz sosyal yaşam alanlarının olmamasıydı.  Kadınlar yoksulluğun derin acılarını yaşıyor. Fatih’te kadınlar mutsuz, kadınların yüzü gülmüyor. İmkansızlıklar içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Fatih’te üreten bir ekonomiye katmak için kadın ve gençlerimize yönelik önemli projelerimiz olacak. Bu projelerimizi de siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla önümüzdeki günlerde paylaşacağız’ dedi.

01.jpeg

02.jpg

dsc-2627-800x530.jpg

dsc-2625-800x530.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.