KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN’IN DA OTURUMDA OLMASI GEREKİRDİ

KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN’IN DA OTURUMDA OLMASI GEREKİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV5 Ana Haber Bülteni'nde Gazeteci Hasan Basri Akdemir'in sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu toplumun Ramazan ayını kutlarken, “Bizim için sevginin ,hoşgörünün ve kardeşliğin olduğu bir süreci hatırlatıyor. Rabbimize bir ay içerisinde dua edeceğiz, memleketimizde huzur isteyeceğiz” dedi. Koronavirüs nedeniyle Ramazan sohbetlerinin olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, bütün toplumun bu ayda birbirine kenetlenmesi ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haricinde bütün siyasi parti liderleri TBMM’nin  kuruluşunun ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılında Meclis’teki özel oturumdaydı hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“100 yıllık dönemler toplumların tarihinde önemlidir… Koronavirüse rağmen parlamentoda bir araya gelerek bayramımızı kutladık. Düşmanı yenmiş, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmışız.”

‘ORADA OLMASINI İSTERDİK’

“Dönüm noktalarında geçmişe bakıp hataları görüp, telafi etme dönemleridir. Böyle olması lazım. Bu bağlamda da bütün siyasi parti liderlerinin parlamentoda olması çok değerliydi. Sayın Erdoğan’ın da olması gerekirdi. ‘Geçmişte de bazı Cumhurbaşkanları 23 Nisan törenlerine katılmadı’ diye bir gerekçe öne sürüldü. Ama onların hiçbirisi bir partinin genel başkanı değildi sadece Cumhurbaşkanıydı. Sayın Erdoğan aynı zamanda AK Parti’nin genel başkanı. Mesela Meral Hanım kendisine ayrılan yerde konuşmaları dinledi. Sayın Erdoğan’ın da orada olmasını ve düşüncelerini açıklamasını isterdik.”

“Sayın Erdoğan Birinci Meclis’te de yoktu. 100. yıl dolayısıyla orada da olması gerekirdi. İlk TBMM binasını görünce Cumhuriyetin öyle kolay kurulmadığını daha rahat görüyorsunuz. 100 yıllık tarihin bizim toplumdaki değerini de daha rahat kavrıyoruz.”

‘YARDIMI TERÖRLE BAĞDAŞTIRIYORSUNUZ’

İktidarın CHP’li belediyelere “paralel devlet” sözüne de yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları açıkladı: 

"Bu suçlamayı yapanlar kendilerine baksınlar. Son yerel seçimlerde gidip İmralı’ya adam gönderip de Abdullah Öcalan’dan destek isteyenler bunlar değil miydi? Şimdi Ramazan’ın birinci gününde bunu konuşmak istemezdim ama bir belediye ihtiyaç sahibine ekmek verecek. Fakir ihtiyaç sahibi. Yasaklıyorsunuz. Ya bu insana hizmet ediyor. Yardımı terörle bağdaştırıyorsunuz. Allah akıl fikir versin.”

‘SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKAR’

Kılıçdaroğlu bütün demokratların birleşmesi yönündeki sözlerine de açıklama getirdi: “Kişinin inancına, yaşam tarzına saygı göstermeliyiz. Ayrışmamalıyız. Bunun yolu da demokrasidir. Demokratların birleşmesini istedim. Otoriter rejimler varsa, demokratların, düşünce özgürlüğünü savunanların bir araya gelmesi lazım. Bir araya geldiğimiz zaman sesimiz daha gür çıkar.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.