Kentsel Tarım ve Permakültür Eğitimleri başladı
EĞİTİMLER 25 KİŞİLİK SINIFLARDA VERİLİYOR
“Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” projesi kapsamında toplam 250 kişiye 25’er kişilik sınıflarda haftaiçi ve haftasonu seçenekli olmak üzere ‘Kentsel Tarım ve Permakültür Eğitimleri’ veriliyor.
Bill Mollison’un “Permakültür: Bir Tasarımcı Kılavuzu” kitabında yer alan konuları ele alan kurs aynı zamanda 72 saatlik Permakültür Tasarım sertifikası (PDC) kursunun da bir özeti.
"PERMAKÜLTÜR TEKNİKLERİNDEN VE YÖNTEMLERİNDEN BAHSEDECEĞİZ"
Permakültür Tasarımcısı, Eğitmen ve Yapımcı Evren Yıldırım, eğitimlerin toplam 10 oturum olarak planlandığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:
"Kentsel tarım ve permakültür eğitimleri kapsamında iki gün boyunca onarıcı tarım tekniklerine değineceğiz. Ağırlıklı olarak permakültür ve permakültür tekniklerinden, yöntemlerinden, permakültürün ne olduğundan bahsedeceğiz. Aynı zamanda burada katılımcılarımızla yapabileceğimiz birkaç uygulama var. Kompostan bahsedeceğiz, evde nasıl kompost yapabilirler, hep beraber uygulayarak bunları göreceğiz. Ayrıca odağımız kent olduğu için küçük ölçekte bahçecilik tekniklerinin ne olduğunu, burada hem örneklerini görerek hem de uygulayarak 2 günde gerçekleştireceğiz"
Permakültür Tasarımcısı, Eğitmen ve Mantar Yetiştiricisi Burcu Arıkan ise Tarım 4.0 projesi kapsamında Eyüpsultan Belediyesi ve diğer paydaşlarla beraber Permakültüre Giriş eğitimleri verdiklerini, iki gün sürecek eğitimlerde şehirde gıda yetiştiriciliği, kentsel tarım, ekolojik onarıcı tarım üzerine bilgilerin verileceğini söyledi.
"AMACIM PERMAKÜLTÜRLE TARIM MAKİNALARINI BİRLEŞTİRMEK"
Eğitimlere katılan Tarımsal Makine ve Teknolojileri Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Muhammed Ali Çaylak, eğitimlerden sosyal medya üzerinden haberdar olduğunu belirterek, "Permakültürle tarım makinelerini birleştirmek ve permakültürle tarım aletlerini nasıl kullanabiliriz onu öğrenmek istedim" dedi.
"BURADA ALDIĞIM EĞİTİMLERİ UYGULAMAYI ÇOK İSTİYORUM"
Eğitimin kursiyerlerinden Alev Yücel ise günümüzde kentsel tarım ve permakültür çok önemli bir hal almaya başladığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:
"Sürdürebilirlikle beraber kentlerde yaşam alanları iyice azaldı ve iyi tarım sağlıklı beslenme, çocuklarımız ve bizler için çok önemli. Bende bu konularda daha fazla bilgi almak istedim. İmkan verdiği ölçüde burada öğrendiklerimi uygulamayı çok istiyorum. Zaten balkonlarda, evin içerisinde birtakım denemelerim oluyor. Bunları tabii ki daha bilimsel bir şekilde yapabiliyor olmak bizler için çok büyük bir imkan. Belediyemize ve bu konuda emek veren herkese bu girişimlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum"
"MARDİNLİYİM, HEDEFİM MARDİN'DE TARIM YAPMAK"
Eğitimlere, Bahçelievler’den katılan Hamdiye Dağ, eğitimle ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:
"Eyüpsultan Belediyesi’nin açtığı bu eğitimi görünce hemen dahil olmak istedim. Kayıt olmak çok kolaydı zaten, internet üzerinden kısa bir bilgi istendi. Bilgileri girdikten sonra hemen arandım ve eğitimle ilgili, bilgilendirme yapıldı. Bu eğitime katılmamın nedeni ise ben Mardinliyim. Mardin’de toprak çok kuru ve işin açıkçası taşlı bir bölge olduğu için hiçbirşey yetiştiremiyoruz. Orada nasıl bir tarım yapılabilir, nasıl bir tarım politikası uygulanabilir, nasıl toprağı verimli kullanabilirim diye eğitimlere katılmak istedim. Belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim"
EĞİTİMİ TAMAMLAYANLAR ULUSLARARASI PERMAKÜLTÜR AĞINA DAHİL OLABİLECEKLER
Bu eğitimi tamamlayan katılımcılar Avustralya Permakültür Enstitüsü’nün internet sitesinden kayıt yaptırarak uluslararası permakültür ağına da dâhil olabilecekler.
Kentsel Tarım ve Permakültür Eğitimlerine katılmak isteyen vatandaşlar başvurularını Belediye'nin internet sitesi üzerinden yapabilecekler.
HABERE YORUM KAT