KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARI BEYKOZ BELEDİYESİ ÖNÜNDE

KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARI BEYKOZ BELEDİYESİ ÖNÜNDE

İstanbul Beykoz’da, AKP’li Beykoz Belediyesi’nin yıkım ekiplerinin mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen mahalleye girmesi karşısında yurttaşlar, belediye önüne giderek, Belediye Başkanı Murat Aydın ile görüşmek istedi.

İstanbul Beykoz’da, AKP’li Beykoz Belediyesi’nin yıkım ekiplerinin mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen mahalleye girmesi karşısında yurttaşlar, belediye önüne giderek, Belediye Başkanı Murat Aydın ile görüşmek istedi. Binaya alınmamalarına tepki gösteren bir kadın, “Onu bu halk seçti oraya. Kendi halkına zulüm yapıyor. Benim olanı, benim başıma yıkacak da ben sessiz mı kalacağım? Benim malımı elimden alamaz” tepkisini gösterdi. Başka bir kadın ise “Evlerimizi tepemize yıktılar bugün. İçinde eşyası olan iki tane evi, hasta çocukları var evleri yıktılar. O insanlar akşam nereye gidecek, canlı canlı mezara gömüyorlar. Görüşemedik içerde yok diyorlar bize ve içeride” dedi.

İstanbul Beykoz’da, AKP’li belediyenin yıkım ekiplerinin mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına karşın kentsel dönüşüm için girdiği Tokatköy Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar; Beykoz Belediye binasına giderek, belediye başkanı Murat Aydın ile görüşmek istedi. Polis, yurttaşların belediye binasına girmesine izin vermedi. Polisler, Başkan Aydın’ın ve yetkili kimsenin binada olmadığını iletti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.