Kendine şiirler yazdıran şehir; İstanbul

Kendine şiirler yazdıran şehir; İstanbul

Kültür sanatın göz bebeği olan İstanbul, 15 milyonluk nüfusu ile dünyada en kalabalık şehirlerin arasındayer alıyor.

Kültür sanatın göz bebeği olan İstanbul, 15 milyonluk nüfusu ile dünyada en kalabalık şehirlerin arasındayer alıyor. Eski adı Konstantinopolis olan, İstanbul en eski şehirlerden biridir. Her sokağında Osmanlı’dankalmış bir eser görmek neredeyse mümkün. Gerek güzelliği gerek büyüklüğü ile seyahat edenlerin

beğenisini toplayan İstanbul kendisine şiirler, şarkılar yazdırdı.

Bir çok efsaneye ev sahipliği yapmış bu şehir, üç büyük medeniyetin başkentliğini sahiplendi. Gözkamaştıran Camiler, saraylar, köşkler ve daha pek çok yer. Televizyon ekranlarından aşık olduğumuz,İstanbul boğazı. Daha canlı canlı görmeden kendisine hayaller kurdurmayi başarıyor. Tasavvuf yönünden

oldukça da zengin olan İstanbul’da nice mübarek insanlar yaşamıştır. İstanbul’da gezilecek yerler o kadar

çok ki İstanbul’u tamamen gezmek 1 hafta sürer. Bahar aylarında İstanbul oldukça güneşli, cıvıl cıvıl kuşötüşmeleriyle sizlere eşlik eder. Gelin bu efsanevi şehirde nereler gezilmeli biraz bahsedelim.

İstanbul’da gezilecek yerler;

İstanbul’da pek çok gezilecek yerler bulunuyor. Tarih kokan sokaklardan müzelere, ailecek kor veormanlarda piknik yapabilir, belki de adalarda ufak bir tur, plaja giderek, alışveriş yapmak için caddeler

de gezebilirsiniz. Emin olun ki İstanbul’a geldiğinize pişman olmayacaksınız. İstanbul’a gelip, görmeden

gitmemeniz gereken yerler arasında, Topkapı sarayı, Ayasofya ve Sultanahmet Camiisini gezebilir, kapalı çarşıda alışverişinizi yapabilirsiniz. Ordan Galata köprüsü, yerebatan sarnıcı gibi pek çok tarihi yerleri

gezebilirsiniz. Dilerseniz, destanların geçtiği yerlerde gezebilirsiniz.

Belgrad ormanı;

Avrupa yakasında bulunan Belgrad ormanı, trafik ve kalabalıktan sıkılmış olan İstanbullunun nefesalabildiği yerlerden. Temiz hava ve piknik yapmak için ideal.

Polonezköy tabiat parkı;

Beykoz ilçesinde bulunan, temiz havasıyla büyüleyen bu park, şehirde bulunan en büyük park diyebiliriz.Parkı gezerken sülün keklik uretme tesisi gibi tesisleri göreceksiniz. Dilerseniz ziyaret edebilirsiniz.

Kulindağ dağ evi;

İstanbul’da yaşayanların pek bilmediği kulindağ dağ evi, tam bir doğa harikası. sesten sıkılıp sakinlik arayanlara, kuş cıvıltıları ile kafa dinlemek isteyenlere birebir.

Fenerbahçe parkı;

Denizin karşısında çay keyfi yapmak isteyenlerin gitmek isteyebileceği yerdir. Dalgalar eşliğinde,ekonomik olarak her bütçeye uygundur.

Adalar;

Prens Adaları olarak bilinen büyük ada pek çok dizide ev sahipliği yaptı. Pek çok tarihi alana sahip olan büyük adalarda dizilerde gördüğünüz yerleri Ziyaret etmeniz mümkün.

Plajlar;

Ailenizle İstanbul kalabalığından sıkılmışsanız plaj da bir başka seçenek. İstanbul'da gece hemen

bitmiyor, Taksim İstiklal caddesi gibi yerlerde eğlenebilir, gezebilirsiniz. Umarız dilediğiniz gibi bir gezi

olur.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.