Kenan Atan Koşusu'nda birinciliğe Luminary uzandı

Kenan Atan Koşusu'nda birinciliğe Luminary uzandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan yarış, 1100 metre mesafede sentetik pistte koşuldu.

6 safkanın birincilik mücadelesi verdiği ve son derece keyifli bir mücadelenin yaşandığı 2022 yılı Kenan Atan Koşusu'nu, Ali Dobak'ın sahibi olduğu, Tayral Tutumlu tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Muzaffer Kılıçseren'in üstlendiği 4 yaşındaki al erkek safkan Luminary (Bosporus - Classical Girl / Distant Relative) jokeyi Mehmet Akyavuz ile kazandı.



Koşuda ikinciliği, Princess Khan (Native Khan - Vincero / Mountain Cat) elde ederken, Maça Kızı (Torok - Bigalı Kız / Strike The Gold) üçüncü, Abjarkız (Abjar Academy - Cayenne Cat / Tabasco Cat) dördüncü ve Special One (Kaneko - Arc En Ciel) isimli safkan da beşinci olarak Kenan Atan Koşusu'nu tamamladı. 



Koşunun galibi Luminary için bitiriş derecesi 1.05.50 olurken, farklar  Baş - 1 Boy - 1 Boy - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan safkanın sahibi adına Deniz Eser'e kupasını, merhum Kenan Atan'ın torunu Mine Atan verdi.



Törene, Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk, Kulübümüz Denetim Kurulu Başkanı Armağan Turhan ile davetliler de katıldı.

Kenan Atan

1919 yılında Kocaeli'nde doğan Kenan Atan, çocukluğu boyunca atlarla yakından ilgilendi. Eğitimini tamamladıktan sonra at yetiştiriciliğine başladı. Ardından İstanbul'a yerleşen ve gıda sektöründe faaliyet gösteren Atan, 1970'li yıllarda inşaat sektörüne de girdi. 1977 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Kenan Atan, 1978 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Fenerbahçe Spor Kulübü ve Avcılar Kulübü'nün Yönetim Kurullarında görev yaptı. 1978 yılında aramızdan ayrılan Kenan Atan'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

1ycoulokrjxpmnx6lhyebs8f.jpg

Ilhtsglh51axe7dajkg9qcep.jpg

xkwnyy80l3gtdtz9fqudj5bp.jpg

6x8ye2jpe70pmb4gllnmwvrr.jpg

3yvsv4mkeztwpdfpsIynd1tc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.