Kemal Deniz Bozkurt: Seçim Sonucuna Zarar Vermemek İçin Susuyorum

Kemal Deniz Bozkurt: Seçim Sonucuna Zarar Vermemek İçin Susuyorum

Esenyurt Belediyesinin 2019-2024 döneminin son olağan meclistoplantısı parti gruplarının bir araya gelmesi ile yapıldı. Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt; toplantıda görev yaptığı dönem boyunca gerçekleştirdiğiçalışmalarla ilgili bir sunum yaparken, yeniden aday gösterilmemesi ile ilgiliilk kez konuştu. An itibari ile seçim sonucuna zarar verecek kişi olmamak içinsustuğunu belirten Başkan Bozkurt, kırgınlığının parti yöneticilerine olduğunusöyleyerek konuşma hakkını saklı tuttuğunu ifade etti.

 

“Partiİçinde Ekipler Birbirini Yok Etme Çabasında”

Kişisel hırsla bir yerlere gelme duygusu öyle bir hâl aldı kiartık partilerin içindeki ekipler birbirini yok etme uğraşını her şeyin önüne koymayabaşladılar diyen Başkan Bozkurt; “Parti aidiyeti, yoldaşlık hukuku, adaletduygusu tamamen ortadan kalktı. Mücadeleler neredeyse düşmanlık hukuku ileyürütülüyor. Oysa bunları tartışmak yerine daha çok bir araya gelmeyeçalışmalı, kendimizin ve dâhil olduğumuz toplulukların hakları yerine hak,hukuk, adalet üzerinden ülkemizin birliğini, beraberliğini güçlendirmeliyiz. Buülke hepimizin. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın geleceğe güvenlebaktığı, emekçileri ile iş insanlarının uyumlu çalıştığı, herkesin kendini buülkenin eşit ve özgür yurttaşı olarak hissettiği, herkesin karşısındakinikendisine benzetmeye çalışmadan kabul ettiği, demokratik, adil, refah içinde,bayrağa bakınca yüreğinin kabardığı bir ülkeyi birlikte inşa etmeye çalışmalıyız.Aksi durum sürdürülebilir değildir. Birbirimizi yok ederek başkalarının işinikolaylaştırıyoruz.” Dedi.

 

‘‘Esenyurt’uİmar Rantına Teslim Etmedim’’

Konuşmasında; 2019 yılında Esenyurt'un tarihi rekorunu kırarakyüzde 52 oy oranıyla seçilen belediye başkanı ünvanını aldığını belirten KemalDeniz Bozkurt; “Biz seçildiğimizde Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyu yüzde 23’lercivarındaydı. Tabii ki birçok farklı eğilimden vatandaşımızın da desteklerioldu. O gün yapılan ittifakların da etkisi çok büyük. Bu süreçte çok kısıtlıimkânlarımıza rağmen büyükşehir belediyelerinin bile yapamadığı işleri hayatageçirdik. Bu kargaşa ve kaosta mutlaka eksiklerimiz vardır. Ama şundan herkesinemin olmasını isterim: Kimsenin burnunu kanatmadan, hak, hukuk, adalet, mevzuat,ahlak kurallarından uzaklaşmadan; hiçbir tehdide, ahlaksız tekliflere, şantaja,baskıya, boyun eğmeden, hiçbir zorluk karşısında diz çökmeden, gerçekyoldaşlarımın ve sizlerin desteğiyle bugüne kadar geldik. Teklifin nereden vekimden geldiğine bakmadan; Esenyurt'un çocuklarının, gençlerinin menfaatineçalışarak ve kentin imar rantına mahkûm edilmesine müsaade etmeyerek sürecitamamladık.” ifadelerini kullandı.

 

 

‘’SeçimSürecine Zarar Vermemek İçin Susuyorum’’

Yarım kalan projelerini tamamlamak için bir kez daha aday olmakistediğini belirten Bozkurt; ‘’Yaptırdığım kamuoyu yoklamalarında yüzde ellibeş civarı memnuniyet olmasına, yine genel merkezin yaptırdığı kamuoyuyoklamalarında da benzer sonuçların çıkmasına rağmen yeniden adaygösterilmedim. Yöre dernekleri, muhtarlar, cemevleri, cami dernekleri, sporkulüpleri, pazarcılar, minibüsçüler ve kanaat önderleri gibi gerçek kentuzlaşının ve aklının ortaklaştığı kişi olmama rağmen ve gerekçesini doğrubulmadığım, şu anda seçim sonucuna zarar verecek kişi olmama sorumluluğumdandolayı söylemediğim nedenlerle aday gösterilmedim. Süreç sonunda konuşmahakkımı saklı tutarak, kırgınlığımın sadece parti yöneticilerine olduğunubelirtmek istedim. Zira 7 büyükşehirden, 57 ilden daha büyük, Türkiye'nin gayrisafi milli hasılasının yüzde altısını karşılayan, Türkiye'nin en büyükilçesinin belediye başkanı ve 15 yıllık AK Parti iktidarının sonucundabelediyeyi alan bir başkan olduğum halde, henüz bugüne kadar beni arayan ne biryetkili oldu ne de bir gerekçe tarafıma bildirildi. Çok sevdiğim bir söz var:‘Bekle, sabret; sabretmek zayıflık değildir.’ Ben de hakka, adalete, ahlakaolan inancımdan dolayı sabrediyorum. Geleceğe umutla bakıyorum. KendimiEsenyurtluların vicdanına emanet ediyorum.” dedi.

 

dp4sd7guutyf382zchvvrhwx.jpg

bcuhwnbIqvg8dqipefapwv0y.jpg

eIs9d6ermbuqntfyfpucoj0l.jpg

gwp5ucydmqzrjlnl41soiaws.jpg

d6jk1yawvuecrmqdafygjme7.jpg

zo9gjrertwt7hcfI2lobygns.jpg

u3sllejprktowd8cwouafznI.jpg

utrv86admgId0znp5rspnvlb.jpg

q4os6hgbj50ni1mts9yglf3w.jpg

tc0lbfumighedyo67z5ekIgf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.