Kartal'ın köklü tarihi sosyal belediyecilik ile buluşuyor

Kartal'ın köklü tarihi sosyal belediyecilik ile buluşuyor

Başkan Gökhan Yüksel'den Kartal'a Arkeopark Müjdesi

Kartal Belediyesi'nin her ayın ilk Cumartesi günü düzenlediği Muhtarlar Toplantısı'nın 163'üncüsü, Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nda gerçekleşti. Toplantıya Başkan Gökhan Yüksel, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Kartal’ın 20 mahalle muhtarı katıldı. Toplantıda Başkan Yüksel, İstanbul'da Anadolu Yakası'nın en geniş kapsamlı Arkeopark Projesi’nin Kartal’da açılacağı müjdesini verdi.

Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'na Yeni Bir Kimlik

Başkan Yüksel, Geç Roma ve erken Bizans döneminden güçlü izler taşıyan Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nın, Kartal'ın sosyo-kültürel yaşamında yeni bir sayfa açacağını belirtti. Arkeopark projesinin Kartal'ın tarihini ve kültürel mirasını gün yüzüne çıkararak, tarihi bir deneyim sunacağını vurgulayan Yüksel, bu alanın sadece bir turistik cazibe merkezi olmanın ötesine geçeceğini, aynı zamanda eğitim, araştırma ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacağını ifade etti.

Tasarruf Tedbirlerine Devam

Toplantının açılış konuşmasında, Türkiye ekonomisinde yaşanan genel sorunlara da değinen Başkan Yüksel, birlik ve beraberlik ile akılcı politikalar sayesinde bu sorunların üstesinden gelinebileceğini söyledi. Kartal Belediyesi'nin mevcut tasarruf tedbirlerine çok önceden başladığını belirterek, bu tedbirlerden taviz vermeyeceğini ve yeni dönemde de aynı politikaların devam edeceğini kaydetti.

"Kentler, Tarih Bilinci ile Yükselir"

Başkan Yüksel, Kartal'ın tarih bilinciyle gelişmişlik seviyesini yakalayabileceğine inandığını dile getirerek, "Bu arkeopark, Kartal'ın köklü tarihini sosyal belediyecilikle buluşturarak, ilçemizin kültürel zenginliğini ortaya koyacak. Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nın arkeoparka dönüştürülmesi projesi, yalnızca bir turistik cazibe merkezi olmanın ötesine geçecek. Bu alan, eğitim, araştırma ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yaparak halkın ve ziyaretçilerin tarih ve kültürle iç içe olmalarını sağlayacak. Kartal'ın tarihine ışık tutacak bu proje, gençlerimize ve çocuklarımıza tarih bilincini aşılayacak, onlara geçmişin izlerini bugün de keşfetme fırsatı sunacak," dedi.

Mahalle Muhtarları Sorunlarını Paylaştı

Toplantının devamında, mahalle muhtarları tek tek söz alarak sorun ve önerilerini Başkan Gökhan Yüksel ve idari ekiple paylaştı. Başkan Yüksel, muhtarların görüş ve önerilerini dinleyerek, belediyenin bu sorunların çözümü için elinden geleni yapacağını belirtti.

Başkan Gökhan Yüksel'in açıklamaları ve Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nın arkeoparka dönüştürülmesi projesi, Kartal'ın tarihi ve kültürel mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma konusunda önemli bir adım olarak görülüyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum