Kartal’da İnternetin Çocuklar Üzerindeki Zararlı Etkileri Anlatıldı

Kartal’da İnternetin Çocuklar Üzerindeki Zararlı Etkileri Anlatıldı

Kartal Belediyesi Yalı Yunus Topselvi Kültür Merkezi, gazeteci-yazar İsmail Polat'ın konuşmacı olarak katıldığı bir seminere ev sahipliği yaptı. Polat, internetin çocuklar üzerindeki zararlı etkilerini ve bu etkilerden korunma yollarını anlattı.

Yeni açılan Yalı Yunus Topselvi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde, bilgisayar ve internetin bilinçsiz kullanımının çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri masaya yatırıldı. Seminerde konuşan Yeşilay gönüllü eğitimcisi Berna Yamak, bağımlılık ve Yeşilay’ın bu konudaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gazeteci-Yazar İsmail Polat’tan Ebeveynlere Uyarılar

Gazeteci-yazar İsmail Polat, ebeveynleri çocuklarının internette karşılaşabileceği riskler konusunda uyardı. Polat, internete yüklenen bilgilerin silinse bile arşivlendiğini belirterek, çocukların bilgisayarı belirli kurallar çerçevesinde kullanmasının ve bilgisayarın ortak alanlarda bulunmasının önemine değindi. Ayrıca, çocukların tanımadıkları insanlarla arkadaşlık kurmalarının tehlikelerine dikkat çekti.

Ebeveynlere Sosyal Medyada Aktif Olma Tavsiyesi

Polat, anne ve babaların sosyal medya hesapları açarak çocukları ile sosyal medyada da arkadaş olmalarını önerdi ve yaşanmış olaylardan örnekler verdi. Seminerin sonunda çocuklar, merak ettikleri konuları Polat’a sordu.

Seminerde Hukuki Konular da Ele Alındı

Konunun hukuki yönlerine de değinen Polat’a, seminer sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar tarafından bir Kartal heykelciği takdim edildi.

Başkan Yardımcısı Uçar’dan Çocukluk Tecrübeleri

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına seminere katılan Başkan Yardımcısı Adem Uçar, kısa bir konuşma yaparak, çocukluk dönemindeki sokak oyunlarının ve sosyalleşmenin faydalarından bahsetti. Uçar, günümüz çocuklarının da ebeveynlerinin müsaade ve gözetimiyle sokaklarda oynaması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.